|
|
Bisküvili Limon Muhallebisi |
|
yaralı yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2007
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17570
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
3,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tozşeker,
1 çorba kaşığı nişasta,
2 çorba kaşığı pirinç unu,
1 adet rendelenmiş limon kabuğu,
4 su bardağı süt,
4 adet limon suyu,
1 tatlı kaşığı hindistancevizi,
100 gram kıyılmış badem,
1 paket krem şanti,
2 paket kakaolu bisküvi
Tozşeker, nişasta, pirinç unu, limon kabuğu ve sütü tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak kaynatın. Karışım muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan alın. Limon suyunu ilave edin.
Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Kızgın tavada karıştırarak kavurun, ince ince kıyın.
Hindistancevizi ile birlikte bademleri de tencereye alın. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutun. Daha sonra limonlu kremayla birlikte iyice karıştırın. Kakaolu bisküviyi havanda dövün ya da robotta çekin. Bir kup bardağına sırasıyla limonlu krema, ufalanmış bisküvi, tekrar krema ve bisküvi, son olarak kremayı koyun. Dilerseniz dövülmüş badem ya da pasta şekerlemesiyle süsleyip birkaç saat buzdolabında bekletin.
|
Bisküvili ve Limonlu Muhallebi |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143402
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
732 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı portakal suyu
Üzeri için:
Hindistancevizi veya tarçın
Ara kat için:
1 paket sade bisküvi
Süt, un, toz şeker, mısır nişastası ve vanilyayı karıştırın. Ateşe alın ve yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Portakal ve limon suyunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın.
Muhallebiyi küçük kaselerin üçte birlik kısmına boşaltın. Üzerlerine 1-2 tane bisküvi dizin. Kalan muhallebiyi de en üstlerine paylaştırın. Üzerini isteğe göre Hindistan cevizi veya tarçınla süsleyin.
|
|
Bisküvili Limon Muhallebisi Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|