|
Bisküvili Limonlu Pelte |
|
doktrin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36599
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
5,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet limon
10 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı su
2 paket küçük boy kakaolu bisküvi
Limonların kabuğunu rendeleyip ayrı bir kaba suyunu sıkın. Limon suyunun üzerine tozşeker, nişasta ve 3 bardak suyu katıp tencereyi ocağa alın. Muhallebi yapar gibi, sürekli karıştırın. Kıvamlı bir hale geldiğinde ocağı kapatın. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip bir sefer karıştırın. 20x20 cm ebadında kare bir kalıbı hafifçe ıslatın, bir kat limonlu pelte dökün. Bisküvinin yarım paketini ayırın. Peltenin üzerine bir sıra bisküvi sıralayın. Tekrar bir kat pelte dökün ve tekrar bisküvi sıralayın. Malzemeyi bitirene dek bu işleme devam edin. En üste kalan pelteyi yayın. Ayırdığınız bisküvileri de ince tel süzgeçten, tahta havanın sapıyla ezerek eleyin. Peltenin üstüne yayarak dökün. 1-2 saat buzdolabında soğutun. Dilimleyerek servis yapın.
|
Bisküvili Limonlu Pelte |
|
TozPembe
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc106414
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2015
1,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gram Bisküvi
1 Bardaktan Az Limon Suyu
1 Su Bardağı Şeker
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Bardak Su
2 Adet Yumurta
125 Gram Margarin
Rendelenmiş limon kabuğu ile şeker kaşıkla ezilir, limon suyu ve 2 bardak su konup karıştırılır, süzülür.
2 yumurta ile nişasta biraz limonata ile ezilir.
Sonra limonatanın hepsi katılıp karıştırarak pişirilir.
Koyulaşınca 1 paket yağ katılır (125 gram).
25 cm çapında bir tepsi veya kalıp ıslatılır. Bu pelteden 3- 4 kaşık konup yayılır.
Kalan sıcak pelteye küçük küçük kırılmış bisküvi katılıp karıştırılır.
Kalıba boşaltılıp kaşıkla bastırarak düzeltilir.
Buzdolabında 5- 6 saat veya bir gece bekletilip tabağa ters çevrilir.
|
Bisküvili Limon Peltesi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc113179
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2015
3,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 limon
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Pötübör bisküvi
Üzeri için:
Pötibör bisküvi
Toz antepfıstığı
Limon sıkılır, bir tencereye aktarılır, üzerine 4 su bardağı su, şeker, un ve nişasta katılarak soğuk olarak iyice karıştırılır, daha sonra orta ateşe oturtulur.
Orta ateşte göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınır.
Küçük kare fırın kabının yüzeyi ıslatılır, üzerine tenceredeki peltenin üçte biri konur.
Peltenin üzerine bir sıra pötibör bisküvisi dizilir.
Bisküvilerin de üzeri örtülecek kadar peltenin üçte biri dökülür.
Peltenin üzerine ikinci sıra pötibör bisküvisi dizilir.
Bisküvilerin üzerine son kez limon peltesinin kalanı dökülür.
Peltenin üzeri düzeltilerek soğuması beklenir, biraz açıkta soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak en az 1 saat buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıktıktan sonra, üzeri bisküvi kırıkları ve toz antepfıstığı ile süslenir.
Dilimlenerek servise sunulur.
|
Bisküvili Limonlu Pelte |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162713
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2022
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet limonun suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı toz şeker
2 paket pötibör bisküvi
Üzerine:
Hindistancevizi
Antepfıstığı
Nişastayı suyla derin bir kapta çırpıp, tencereye alın. Şekeri ve limon suyunu ekleyin. Ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Pelteyi ılınmaya bırakın. Cam bir tepsiye pelteden 2-3 kaşık alıp, yayın. Üzerine bir sıra pötibör bisküvi dizin. Tekrar pelteden yayıp, bisküvileri dizin. Üç kat pelte ve üç kat bisküvi olacak biçimde bu işlemi tekrar edin. Hindistancevizi ve dövülmüş antepfıstığıyla süsleyin. Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
|
|