|
Bıt Bıt Çorbası |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78737
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2012
1,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet yumurta
2 Su Bardağı çiğ köftelik bulgur
200 gr kıyma
1 Çay Bardağı sıvıyağ
2 Tatlı Kaşığı silme un
1 Tatlı Kaşığı salça, nane
1 Adet soğan
1 Su Bardağı yoğurt
3 Su Bardağı un
1 Yemek Kaşığı tereyağı
Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri kızgın sıvıyağda kızartın. Diğer tarafta suyu bir tencereye alın. Unu ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın ve kaynamaya bırakın. Kızarmış köfteleri ilave edin ve 10 dakika ağır ateşte kaynatın. 1 su bardağı yoğurdu yumurta ile çırpın ve çorbanın kesilmemesi için 1 kepçe kaynayan sudan yoğurdun içine katıp, ılıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ilave edip, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın. Üzeri için tereyağında salçayı çevirip, nane serpin. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.04.2023
|
Bıt Bıt Çorbası (Eskişehir) |
|
sarı yaldız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2014
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105374
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2015
2,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kuru nane
4-5 su bardağı su
Kızartmak için; sıvıyağ
Bulgur, rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiber geniş bir kaba alınarak iyice yoğrulur. Eller su ile ıslatıp, fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Köfteler sıvıyağda kızartılır bir kenara alınır. Bir tencereye su ve un alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kızartılmış köfteler eklenip 10 dakika kadar kaynatılır. Yoğurda 1 adet yumurta sarısı eklenip karıştırılır. İsteğe bağlı ezilmiş sarımsak eklenir. Çorbanın kesilmemesi için çorbanın suyundan bir kepçe alınıp yoğurdun içine dökülüp karıştırılır. Yoğurtlu karışım yavaşça çorbaya ilave edilip karıştırılır. Bir taşım kaynatılıp, tuzu ayarlanarak ocaktan alınır. 1 yemek kaşığı sanayağında 1 tatlı kaşığı salça çevrilip nane serpilir ve çorbanın üzerine gezdirilir.
|
Bıt Bıt Çorbası (Eskişehir) |
|
gezi
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133265
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2018
1,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr. kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
Tuz
Su
Köftesi için karıştırma kabına bulguru alın. Üzerine yumurta, soğan, kıyma, tuz ve baharatını ayarlayarak köfteyi yoğurun. Hazırladığınız köfteleri nohuttan biraz iri olarak yuvarlayın. Unu sıvıyağda kavurun. Üzerine suyu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine hazırladığınız köfteyi ve haşlanmış nohudu ekleyin. Yoğurt ve yumurtayı çırpıp üzerine biraz sıcak su ekleyerek kesilmemesi için ılık bir kıvama getirin. Daha sonra kaynayan çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis tabağına alarak üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek sıcak servis yapın.
|
Bıt Bıtı Çorbası (Eskişehir) |
|
meryem kız
Aşçı
Kayıt: 09.03.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc149196
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2020
405 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
Soğanı rendeleyin.
Bulgur, kıyma, soğan, tuz ve karabiberi güzelce yoğurup bir köfte harcı elde edin.
Köfte harcından minik yuvarlak köfteler hazırlayın.
Sıvı yağı tavada kızdırıp köfteleri bu yağda kızartın.
Çorba için suyu tencerede kaynatın.
İçine unu ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Kızaran köfteleri de çorbaya ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin.
Yumurta ile yoğurdu çırpın, içine yoğurdun suyundan ekleyip ılıştırın.
Yoğurtlu karışımı kesilmemesi için çorbaya ekleyin ve karıştırın.
Bir taşım daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın.
Tereyağını tavada kızdırıp içine salça ve nane ekleyin ve bir iki kere çevirin.
Salçalı sosu çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin.
|
Bıt Bıtı çorbası (Eskişehir) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31621
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2023
2,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çok ince bulgur yoğurt ve tuz atılarak harlı ateşte karıştırılarak pişirilir, üzerine kızarmış yağ dökülür.
ML® Bıtbıtı için tıklayın
|
Bıt Bıt Çorbası (Eskişehir) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171978
Gönderme Tarihi: 11.May.2023
218 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte için:
200 g az yağlı dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 soğan
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Çorba için:
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
5 su bardağı oda sıcaklığında su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Köfte için kıyma, bulgur, yumurta, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun.
Karışımdan minik toplar yapın.
Bir tavada tereyağını eritip köfteleri ekleyin ve tavayı sallayarak kızartın ve tavadan alın.
Tavaya salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve altını kapatın.
Çorba için bir tencerede zeytinyağını kızdırıp unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Suyu ekleyip topaklanması gidene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Terbiyesi için ayrı bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın.
Çorba suyundan iki kepçe alıp yavaşça terbiyeye ekleyin ve hızlıca çırpın.
Terbiyeyi çorbaya geri ekleyip hızlıca karıştırın.
Nohutları, köfteleri ve kavrulmuş salçayı ekleyip sürekli karıştırarak kıvamını bulana kadar pişirin.
Altını kapatıp tuzu ekleyin ve karıştırın.
Sos için zeytinyağını kızdırıp naneyi ekleyin, karıştırıp ateşten alın.
Sosu çorbanın üzerine gezdirin.
|
Bit Bıt Çorbası (Eskişehir) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179089
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
250 Gr Kıyma
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
4.5 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiyesi İçin:
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta Sarısı
Üzeri için:
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Çukur bir kaba 250 gr kıymayı koyun üzerine 1 adet yumurta kırın .
Soğanı rendeleyin. 1 su bardağı ince bulguru, tuz .soğan .tuz ve karabiberi koyup iyice yoğurun . Yoğurduğunuz harçtan nohuttan biraz büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın . Daha sonra tavaya az miktarda sıvı yağ koyup kızdırın .köfteleri tavaya alın ve hafif hafif sallayarak kızartın .
Diğer tarafta orta boy bir tencereye içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp ısıtın . Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun .
Kavrulan unun üzerine 4.5 su bardağı su döküp hızlı bir şekilde karıştırıp kaynamaya bırakın. Çorbanızın suyu kaynarken bir yandan terbiye için çukur bir kaba yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyicene çırpın .
Çorbanızın suyu kaynadıktan sonra bir kepçe alıp terbiyenizin üstüne dökün . Hızlıca çırparak ılıtın. Ardından çorbanızın içine azar azar ekleyin . Karıştırıp kaynamaya bırakın . Ardından köftelerinizi de içine ekleyip bir iki taşım daha kaynamaya bırakın.
Üzeri İçin: Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. 1 tatlı kaşığı biber salçasını da ekleyip kavurun.
En son kuru naneyi ekleyip bir iki tur daha karıştırın . Bu karışımı da kaynayan çorbamıza ilave edip karıştırın.
|
|