Hamur:
1,5 - 2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yemek kaşığı su
125 g eritilmiş tereyağı
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
2 su bardağı süt
1 çay bardağı krema
Üzeri için:
10 adet çilek
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
Fırın tepsisinin boyutunda pişirme kağıdı kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, su ve erimiş tereyağını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru kestiğiniz pişirme kağıdının üzerine alın ve merdane ile 25 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp fırın tepsisine koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın. Pudingi başka bir kaba aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan tabanı servis tabağına alın. Pudingi kenarlarda yaklaşık 1 cm boşluk bırakarak tabanın üzerine yayın. Çilek, çikolata parçaları ve Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc155527
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2021
296 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı çilek reçeli
1 yemek kaşığı su
300 gram çilek
Bitter çikolata sosu için:
180 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Kuru mayayı derin bir karıştırma kabına alın. Ilık su ile karıştırın.
Zeytinyağı ve sütü kattıktan sonra tüm sıvı malzemeyi elinizle karıştırın.
Elenmiş unu ve son olarak tuzu ekledikten sonra tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar oda ısısında mayalanması için bekletin.
Mayalanan hamuru daha kolay bir şekilde açılması ve gevrek olması için; streç film ile sarıp, buzdolabında en az 30 dakika kadar bekletin.
Yaklaşık 30 cm. çapında çıtır çıtır kızaran, gevrek bir pizza tabanı elde etmek için sabırla beklediğiniz hamuru yağlı kağıt ya da unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir oklava yardımıyla açın.
Hamurun alt ve üst kısmının eşit derecede pişmesi için açtığınız hamuru, delikli bir pizza tabanı ya da yağlı kağıt üzerine alın ve fırın ızgarasının üzerine yerleştirin.
Delikli bir pizza tabanınız yoksa fırın tepsisi kullanmayın. Yağlı kağıt ile birlikte direkt olarak ızgara teli üzerine yerleştirin. Bu şekilde alttan ve üstten eşit ısıda pişecektir.
Çilek reçelinin kıvamını su ile açın. Bir fırça yardımıyla pizza tabanının kenar kısımlarına değdirmeden sürün.
İnce hamur pizzayı önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
Bu esnada bitter çikolatayı eritmek için; derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Kaynar su üzerine aldığınız küçük bir sos tenceresine bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kırarak aktarın. Kremayı ekleyin ve çikolatayı bu şekilde eritin.
Uç kısımlarını kestiğiniz çilekleri, ince ince dilimleyin. Fırından çıkan pizzanın üzerine eritilmiş bitter çikolatayı dökün. Çikolata bir parça soğuduktan sonra çilek dilimlerini muntazam bir şekilde pizzanın üzerine yerleştirin.
Akışkan çikolatalı ve aynı zamanda çilekli olan bu pizzayı çok da fazla bekletmeden dilimleyerek servis edin.