|
Bitter Çikolatalı Kek |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68375
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
2,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 adet bitter çikolata
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket krema
Aldığı kadar un
3 YUMURTA VE ŞEKER BİR ÇIRPMA KABINDA KÖPÜRENE KADAR MİKSERLE ÇIRPILIR. ÇIRPILAN YUMURTANIN İÇİNE, SÜT VE YAĞ EKLENİR. BİTTER ÇİKOLATANIN 2 PAKETİ RONDODA PARÇALANIR. BAŞKA BİR KABIN İÇİNDE UN, KAKAO, VANİLYA, KABARTMA TOZU, VE RONDODA PARÇALANMIŞ 2 PK BİTTER ÇİKOLATA KARIŞTIRILIR. VE KURU KARIŞIM SIVI KARIŞIMLA BİRLEŞTİRİLİR. YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLEREK, 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 25 DAKİKA PİŞİRİLİR. KALAN 2 PAKET BİTTER ÇİKOLATA BENMARİ USÜLÜ BİR KABIN İÇİNDE ERİTİLİR VE ERİYEN ÇİKOLATANIN İÇERİSİNE KREMA DÖKÜLEREK ÇİKOLATALI SOS HAZIRLANIR. FIRINDAN ÇIKAN KEKİN ÜZERİ BU KATIŞIM İLE KAPLANIR. (ARZUYA GÖRE KEKE CEVİZ VEYA FINDIK EKLENEBİLİR. EKLENEN EK MALZEME KADAR UNDAN EKSİLTİLİR.)
|
Bitter Çikolatalı Kek |
|
devetabanı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc128876
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2017
1,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
500 gr bitter çikolata
125 gr tereyağı
6 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
90 gr pudra şekeri
150 ml krema
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı krem tartar
Ganaj için:
450 gr bitter çikolata
175 gr tereyağı
600 ml krema
90 ml glikoz
çikolata ve tereyağını karıştırıp eritin ve soğutun. Yumurta sarıları ve şekeri mikserle çırpın. Karışıma krema, vanilya ve eritip soğuttuğunuz çikolatayı ekleyerek tekrar çırpın. Farklı bir kapta yumurta aklarını krem tartar ile birlikte çırpıp yavaşça, üç kerede çikolatalı karışıma ekleyin. 24 santim ebadında kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek karışımı yayın. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ganajı hazırlamak için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve ocaktan alın. Küçük bir tencerede glikoz ve kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin. Keki ganaj ile kaplayın. 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
|
Bitter Çikolatalı Kek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144478
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2019
1,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
110 gram bitter çikolata
125 gram hazır çiğ krema
175 gram kahverengi toz şeker
300 gram un
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
115 gram tereyağı
200 gram toz şeker
2 adet büyük boy yumurta
1 paket vanilya
175 gram su
Kekin üstü ve arası için:
140 gram bitter çikolata
140 gram sütlü çikolata
225 gram hazır çiğ krema
Orta boy bir tencerenin içine 110 gram bitter çikolatayı, kremayı ve kahverengi toz şekeri koyarak, kısık ateşte ocağın üstünde eritin. Erir erimez kaynatmadan altını söndürün ve bir kenara alın. Unu, tuzu, kakaoyu ve karbonatı beraberce bir kaba eleyin.
Yumuşamış yağı mikserle krema gibi oluncaya kadar çırpın. Sonra üzerine şekeri ekleyelim ve karıştırın. Yumurta sarılarını teker teker, vanilyayla beraber katın. Şimdi içine hazırladığınız unlu karışımı kaşık kaşık koyarak karıştırın, gerekirse yavaş yavaş suyu da ekleyin.
175 dereceye önceden ayarlanmış ve ısıtılmış fırında iki ayrı 23-25 santimetre çapındaki pasta kalıplarına bu hamuru paylaştırın. Sonra da 30 dakika kadar pişirin. Fırından alın, beş dakika daha pastaları soğutup, kalıplarını çıkarın.
Pastanın üstüne ve aralarına süreceğiniz krema için, bitter ve sütlü çikolatayı parçalayarak bir cezvenin içinde eritin. Eriyen çikolataları ateşten alıp, kremayı içine ekleyin. Birinci kekin üstüne ve etrafına bu karışımdan bir miktar koyup ve spatula ile her tarafına yayın. Sonra da ikinci keki üzerine koyup, kekin kenarlarını ve üstünü de çikolatalı karışım ile iyice kaplayın.
Buzdolabında 1 saat kadar bekletip, dilimleyerek servise sunun.
|
Bitter Çikolatalı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174078
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://torku.com.tr
3 Yumurta
1 Su Bardağı Torku Kristal Şeker
1 Su Bardağı Torku Süt
Yarım Su Bardağı Torku Sıvı Yağ
3 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
50 gr Margarin
40 gr Torku Bitter Çikolata
Çikolata Sos İçin:
1 Kahve Fincanı Torku Krema
70 gr Torku Bitter Çikolata
Yumurtaları kırıp kristal şekeri ekleyin ve mikserle 3 dakika çırpın. Süt, yağ ve unun yarısını ekleyip tekrar çırpın. Kalan unu, kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla aynı yönde karıştırın. Pürüzsüz kıvamlı kek hamurun yarısını yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
50 gr margarini küçük bir kapta eritin. Doğranmış bitter çikolatayı erimiş sıcak yağın içine ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kalan kek hamuruna ilave edip iyice çırpın.
Kalıba boşalttığınız sade hamurun üzerine çikolatalı hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
|
|