Kısa URL: https://ml.md/lc114162
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2016
1,402 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr patates
250gr mozzarella peyniri
200 ml süt
100 gr buğday unu
40 gr mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet domates
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Patatesleri haşlayınHaşlanan patatesleri ezin.
Buğday unu ve mısır ununu karıştırıp ezdiğiniz haşlanmış patatesleri, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, kabartma tozu ve yumurtayı da içine ekledikten sonra iyice karıştırın. Homojen bir karışım olana kadar yavaşça sütü ilave edip sürekli karıştırın. İnce şekilde doğranmış maydanoz, biberiye ve bir tutam tuz ekleyin.
Karışımdan 1 yemek kaşığı sıvı yağı sürdüğünüz tavaya dökün. 5 cmlik küçük biye şekilleri vermek için karışımı yayın. Her iki tarafını da pişirip 24 adet biye hazırlayın.
12 adet biyenin içini yarım ay şeklinde kesilmiş mozzarella, közlenmiş kırmızıbiber ile doldurun. Üzerine kürdan yardımıyla yarım ay şeklinde dilimlenmiş domatesleri yerleştirip servis yapın.