Kısa URL: https://ml.md/lc162990
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2022
199 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
1 adet yumurta
3 su bardağı un
½ su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domatessalçası
1 tatlı kaşığı bibersalçası
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı kuru nane
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı tuz
Üzeri için, süzme yoğurdun içine sarımsağı rendeleyin ve karıştırın.
Sos için, tereyağını tavada eritin ve kızdırın. Kızan tereyağına biber ve domatessalçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı kavurduktan sonra baharatları da ekleyip, sosu ocaktan alın.
İçi için, soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Suyunu sıktığınız soğanların üzerine kıymayı, tuz ve karabiberi koyup yoğurun.
Hamur için, derin bir yoğurma kabına unu eleyin ve üzerine tuzu serpin. Unun içine çukur açıp içine yumurtayı kırın ve suyu ekleyin. Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru eşit bezelere ayırın ve dinlendirin.
Her bir bezeyi büyük bir yuvarlak olacak şekilde açın.
Açtığınız hamuru dikey ve yatay şekillerde kesip küçük kareler elde edin.
Her bir karenin ortasına hazırladığınız kıyma karışımından koyun.
Kıymayı koyduktan sonra hamur karelerini her bir uçtan karşılıklı gelecek şekilde kapatın ve bohça şekli elde edin.
Bir tavaya zeytinyağı dökün ve kızdırın.
Kızdırdığınız zeytinyağının içinde hazırladığınız mantıları kızartın.
Mantılar kızardıktan sonra servis tabağına alın.
Kızaran mantıların üzerine yoğurt döküp üzerine sosu da ekleyip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc159873
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2021
312 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 kg un
Tuz
Su
İç harcı için:
Yarım kg orta yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Öncelikle yoğurma kabımıza unu ekleyin ve unun ortasını havuz şeklinde açarak ortasına yumurtayı kırın.
Daha sonra tuz ve yeteri kadar su ilavesiyle sert kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuzu 10 dakika kadar dinlendirin.
Mantınızın iç harcını hazırlamak için soğanları ince ince kıydıktan sonra ilave edin.
Üzerine baharatları, tuz ve 1 tutam maydanozu kıyarak ekleyin.
Dinlenen hamurdan açabileceğiniz büyüklükte bezeler hazırlayın
Un serpilmiş tezgahın üzerinde ince bir şekilde açın.
Küçük kareler şeklinde kestikten sonra karelerin ortasına kıymalı harçtan koyun.
Dört kenarını karşılıklı getirerek bohça şeklinde katlayın.
Hamurlar bitene kadar bu işleme devam edebilirsiniz.
Ayrı bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı ekleyerek yağı kızdırın.
Tüketeceğiniz kadar mantıyı kızgın yağın içinde pembeleştirerek kızartıp bir kabın içine alın.
Mantıları servis tabaklarına yayarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber serpiştirerek servis edebilirsiniz.