| 
 
 
 | 
Böğürtlenli Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178441 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2024 
191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
100 gram labne peynir
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
 
3 yemek kaşığı bal
 
Bir kaç damla limon suyu
 
 
Öncelikle 5-6 adet böğürtleni kenara ayırın. Kalan böğürtlenleri balı ve limon suyunu blenderdan geçirin. Üzerine labne peyniri ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Ayırdığınız böğürtlenleri dondurmanın içi taneli olması için bıçakla keserek karışıma ekleyin. Karışımı bir kaba yayarak dondurucuda bekletin. Soğuk olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Böğürtlenli Dondurma | 
  | 
hacı abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2017 
Mesajlar: 28 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129401 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2017 
1,279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. böğürtleni 120 gr. şeker, 250 gr. süzme yoğurt ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
 
250 ml. kremayı ilave edin.
 
Süzerek yayvan bir kaba koyun.
 
1 saat buzlukta dondurun.
 
Buzları kırmak için mikserden geçirip tekrar dondurun ve böğürtlenle servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Böğürtlen Dondurması | 
  | 
tel dolap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50366 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010 
2,458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gereçler:
 
450 gr taze böğürtlen
 
2 yumurta akı
 
100 gr pudra şekeri
 
4 yemek kaşığı su
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
300 gr krem şanti
 
Üstü:
 
Krem şanti
 
Böğürtlen
 
 
Böğürtleni kevgirden geçirin. Suyun bir bölümünü püreye ekleyerek 300 gr ağarlık sağlayın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın.
 
Şeker ile suyu bir kaba koyarak hafif ateş üzerinde şeker eriyene dek karıştırıp, şeker eriyince karıştırmadan, şurup iplik iplik olana dek kaynatın. Şurubun hafif soğumasını bekleyip, kar haline gelen yumurta aklarının üstüne düzenli ancak ince olarak akıtın. Bu arada da sürekli olarak tahta kaşıkla şurup ve yumurta aklarını karıştırın. Hepsi karıştıktan sonra, karışım koyu ve parlak olup sivri tepeler oluşturana dek çırpmayı sürdürün. Meyve püresi ve limon suyunu da katın. Kremayı yumuşak tepeler oluşturana dek çırptıktan sonra onu da meyve karışımına ekleyin. Tadı için gerek duyarsanız biraz daha limon suyu ekleyin. Bir kalıba ya da birer kişilik küçük ve şekilli kaselere koyarak, buzlukta dondurun.
 
Servisini yapmadan bir saat önce buzluktan alın. Kalıbı bir an için sıcak suya sokup, servis tabağına çevirin. Üstünü krem şanti, böğürtlen ile süsleyip, bisküvi ile servisini yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |