Kısa URL: https://ml.md/lc161683
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2021
262 defa indirildi / yazdırıldı
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı böğürtlen
200 gram bitter çikolata
200 gram beyaz çikolata
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Öncelikle tereyağını bir tencereye alıp eritin.
Altını kapatın üzerine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
Soğuduktan sonra üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın.
Un, kakao, vanilya ve tuzu ekleyip karıştırın.
Son olarak böğürtlen ve parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyin karıştırın.
Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam kalıba brownie malzemesini dökün.
160 derece ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc63255
Gönderme Tarihi: 18.May.2011
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru İçin:
125 gr bitter çikolata
125 gr margarin
1,5 su bardağı tozşeker
4 Adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 Çay kaşığı tuz
1 Paket vanilya
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
Çikolata sosu için:
200 gr bitter çikolata
2 Çorba kaşığı su
1 Paket vanilya
Üzeri için:
böğürtlen
Çikolatayı, margarinle birlikte, sıcak suya oturtulmuş bir tencerede eritin. Şekeri ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi suyun içinden çıkarın. Biraz soğumasını bekleyin. Yumurtalı çikolatalı karışıma teker teker ve mikserle sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışıma diğer kek ini ilave edin. Yağlanmış ve unlanmış bir kalıba 4 cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Sos için 200 gram çikolatayı sıcak suya oturtulmuş bir tencerede eritin. Vanilya ve su ekleyin. İyice karıştırın. Brovvnie'yi üçgen olarak kesin. Üzerine böğürtlenleri döşeyin. Sıcak çikolata sosunu üzerinde gezdirerek servis yapın.