|
Böğürtlenli Cheesecake |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2317 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184510
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2025
12 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket yulaflı bisküvi (yaklaşık 300 gram)
100 gram eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Kreması için:
600 gram labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya vanilin)
Böğürtlen sosu için:
1,5 su bardağı böğürtlen (taze veya dondurulmuş)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta (az su ile açılmış)
Yarım limon suyu
Bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin.
Eritilmiş tereyağı ve şekeri ekleyip karıştırın.
Karışımı kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
170 derece fırında 10 dakika kadar ön pişirme yapın.
Labne peyniri ve şekeri mikserle çırpın.
Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Krema, un ve vanilyayı da ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın.
Karışımı tabanın üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, cheesecake'i yaklaşık 50–60 dakika pişirin.
Ortası hafif sallanıyorsa fırını kapatıp kapağı aralık şekilde içinde dinlendirin.
Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Tüm sos malzemelerini küçük bir tencereye alın.
Orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün.

|
Böğürtlenli Cheesecake |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc168299
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2022
325 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g oda sıcaklığında tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Dolgu:
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yumurta
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
150 g krem peynir (tuzsuz)
200 ml krema
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbı yağlayın. Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamurun 1/3’ünü kenar yapmak için ayırın. Kalan hamuru eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Ayırdığınız hamur ile 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Kalıbı buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.
Böğürtlen, toz şeker, su ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateş üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın.
Limon aroması, krem peynir ve kremayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Kalıbı buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine dökün. Böğürtlenli karışımı içerisine kaşık yardımı ile azar azar her yerine dağılacak şekilde dökün. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika
Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve dilimleyerek servis yapın.

|
Böğürtlenli Cheesecake |
 |
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143385
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
767 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket yulaflı bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş fındık
100 gram tereyağı
Peynirli iç harç için:
300 gram labne peyniri
1 küçük paket sıvı krema
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
Sos için:
Yarım su bardağı böğürtlen
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Bisküvileri iyice ufalayın. Tereyağını eritin ve fındıkla beraber bisküvilerin üzerine ilave ederek karıştırın. Kelepçeli bir kabın tabanını yağlayarak hazırladığınız harcı yayın ve bastırın.
Labne peynirini bir kaba alarak sıvı kremayı ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Şeker, un ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Taban malzemesinin üzerine dökerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Böğürtlenleri ve şekeri tencereye koyun. Nişasta ekleyerek ocakta karıştırın. Hafif koyulaşınca ocaktan alarak robottan geçirin.

|
Böğürtlenli Cheescake |
 |
SonaY
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58363
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010
2,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taban icin:
1 paket Burçak bisküvi
50 g tereyağ
1 kahve fincanı süt
Krema icin
2 paket Labne (400 g)
1 kutu krema (200 ml)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri icin
Rendelenmiş çikolata ve böğürtlen
24 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanır.
Taban için robotta bisküviler un haline getirilir, tereyağı eklenip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilip yumuşak karışım elde edilir. Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır.
Yumurtaların sarısı, peynir ve krema iyice çırpılır. Ayrı yerde elenip karıştırılmış un, nişasta ve vanilya peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave edilip çırpılır.
Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir.
Bisküvi tabanın üzerine krema dökülür. 170 dereceye ısıtılmış fırında benmari usulü pişirilir.
Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Rendelenmiş çikolata ve böğürtlen ile servis yapılır.

|
|