|
Böğürtlenlı Islak Kek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157037
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kase böğürtlen
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yumurta ve toz şeker mikserle iyice çırpılır. Üzerine süt, sıvı yağ ve kakao ilave edilip karıştırılır. Karışımdan üzeri için bir su bardağı ayrılır. Kek harcına kabartma tozu, vanilya, un ve böğürtlen ilave edilir. Kek harcı, yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
|
Böğürtlenli Islak Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106525
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2015
2,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı çiğ krema
100 gram doğranmış bitter çikolata
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 su bardağı süt
250 gram böğürtlen
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine kakao, çiğ krema, sıvı yağ ve rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da içine hemen ilave ederek bu karışımı dikdörtgen bir fırın kabına dökün. Üzerine tereyağını parçalayıp paylaştırın. Sonra da içi su dolu fırın tepsisine yerleştirip 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Çıkartıp sıcakken üzerine sütü döküp bekletin. Sütü iyice çekince dilimleyip böğürtlenlerle ikram edin.
|
|