|
Böğürtlenli Kek |
|
aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc30
Gönderme Tarihi: 30.May.2005
2,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
125 gr. margarin
1 paket vanilya
2 Su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
SOS MALZEMESİ:
2 çay bardağı böğürtlen
yarım çay bardağı pudra şekeri
Margarin ve şekeri mikserle çırpın, yumurtaları tek tek çırptıkça ekleyin. Un, kakao, vanilya, badem ve kremayı ekleyin, karışımı yağlanmış yağlanmış kek kalıbına dökün. 160 derece fırında 60 dakika pişirin. (Kabartma tozu kullanılmadığı için yaz helvası gibi olur.) Böğürtlen ve pudra şekerini mikserle çırpın, kekin üzerine gezdirin, dilimleyin servis yapın.
|
Bögürtlenli Kek |
|
selva17
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2007
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17803
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2007
3,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek için:
2 su bardağı kekun
2 adet yumurta
yarım su bardağı tozşeker
6,5 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı böğürtlen
1 tatlı kaşığı kakao
Kreması için:
1 paket vanilya
yarım litre süt
yarım su bardağı sıcak su
3 yaprak jelatin
Süslemek için:
1,5 su bardağı böğürtlen
yarım demetten az nane
Yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın. Ardından oda sıcaklığındaki margarini üzerine ekleyin. İyice çırpın. Son olarak kekunu ve kakaoyu ekleyin. Tekrar çırpın. Hamuru 20 x 30 cm ebadında yağlanmış kalıbın içine dökün. Böğürtlenleri hamurun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Pişince, fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Vanilyah pudingi sütle beraber bir tencereye alın. Orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta 3 yaprak jelatini yarım su bardağı sıcak su içinde eritin. Koyulaşmaya başlayan pudingi ocaktan indirin. Erimiş jelatini içine katıp, iyice karıştırın. Bu tencereyi içi soğuk su dolu bir kaba oturtun ve karıştırarak soğutun. Soğuyan pudingi kekin üzerine dökün. Böğürtlenleri pudingin üzerine sıralayın. Soğumaya bırakın. Puding soğuduğunda keki kare kare dilimleyin. Böğürtlen ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
|
Böğürtlenli Kek |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc65729
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011
2,453 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı böğürtlen
Yumurta, sıvıyağ ve tozşekeri iyice çırpıp, suyu ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımdan 1 çay bardağı ayırıp, içine kakaoyu ekleyin. Kalan karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Kakaolu karışımı aralıklarla üzerine döküp, böğürtlenleri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 24.08.2014
|
|