1 adet Tavuk filetosu (beyazı)
Yarım adet kabak
1 adet küçük havuç
1 dal kereviz sapı
1 kase pişmiş pilav körili (basmati yada yasemin pirincinden)
1 adet Yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Acı toz biber
Sıvı yağ
1 yumurta
Sebzeleri yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Tavuk filetosunu'da küp şeklinde doğrayıp tavanızın içerisine alın.
Üzerine baharatlar ve 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurun(pilav yağsız olduğu için istenilirse yağ miktarı arttırılabilir), suyunu çekince sebzeleri ekleyip sebzeler diriliklerini kaybedene kadar kavurma işlemine devam edin.
Sebzeler istenilen kıvama gelince pilavı ekleyip 2 dakika kavurup altını kapatın.
Ayrı bir tavada omlet şeklinde pişirdiğiniz yumurtayı'da yemeğinize ekleyip karıştırın.
Not: Yeşil soğanı sebzeler kavrulduktan sonra ekleyin (narin olduğu için çok fazla pişmemesi gerekiyor).
1 kabağın yarısı
1 küçük havuç
1 soğanın yarısı
1 küçük çorba kasesi ıspanak
2 çorba kasesi pişmiş pirinç
Sıvı yağ
1 çorba kaşığı acı biber salçası yada domates salçası
Tuz
Kabak va Havuc'u rendeleyin.
Soğanı yemeklik doğrayıp bir tavada isteğe bağlı miktar'da sıvıyağ'la kavurun.
Daha sonra rendelenmiş kabak, havuç, ıspanak ve tuz ekleyip sebzeler suyunu çekene kadar kavurun.
Sebzeler suyunu çektikten sonra salçasını ekleyin karıştırın ve hemen ardından pirinçleri ekleyin 2 dakika kavurun.