Kısa URL: https://ml.md/lc78323
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kahve Fincanı sütkreması
1 Su Bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 Çorba Kaşığı domatessalçası
Yeterince tuz
1 Çay Kaşığı muskat
100 gr porcini mantarı
1 Çay Bardağı etsuyu
250 gr kıyma
50 gr danajambon
2 Adet defneyaprağı
1 Adet soğan
1 Yeterince karabiber
1 Adet havuç
1 Paket mantı makarna
3 Adet Domates
Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Jambon dilimlerini küçük kare şeklinde kesin. Soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Yağı tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Sırasıyla havuç, mantar ve domatesi ilave edip soteleyin. Jambon, 1 kaşık suda ezilmiş domatessalçası, muskat, defneyaprağı, 1 tutam tuz, karabiber ve et suyunu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Kremayı ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika sonra tavayı ocaktan alın. Makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayıp süzün. Bolonez sosunu ekleyin. Parmesan peynirini ilave edip sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc78134
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012
2,063 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet havuç
2 Yemek Kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
2 Yemek Kaşığı ayçiçek yağı
6 Dal İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ
1 Paket penne makarna
400 gr kıyma
1 Diş sarımsak
1 Adet kereviz sapı
250 ml DOMATES PÜRESİ
Makarnayı dişe gelecek şekilde haşlayın. Zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Ayçiçek yağı ile sana tencerede eritin. Kıymayı ilave edip kavurun. Soğan ve sarımsağı rendeleyip kavurduğunuz kıymaya ilave edin. 3-4 dakika sonra rendelediğiniz havucu ve çok ince doğradığınız kereviz sapını ilave edin. Tüm malzeme yumuşayınca domates püresini, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Orta ateşte 5-6 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu ekleyin. Fesleğen ve kiraz domates ile süsleyip servis yapın.