|
Bonibonlu Kurabiye |
|
müthiş lezzetler
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc117864
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2016
1,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erhan Aydın
125 gr. tereyağı ya da margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Süslemek için bonibon
Oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gr. tereyağını 1 su bardağına yakın pudra şekerini ve 1 adet yumurtayı derin bir kaseye alıyoruz. Tereyağı yumurta ve pudra şekerini birbirine karışına dek yoğuruyoruz. İstediğimiz kıvama gelince diğer malzemelerin de eklenme zamanı gelmiş demektir. 1,5 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı unu da malzemelerin üzerine ekledikten sonra tekrar yoğuruyoruz. (Hamurun kıvamına bakılarak 1,5 su bardağı olan nişasta 2 su bardağına da çıkarılabilir). Hazırladığımız hamurumuzun yoğurma işlemi bittikten sonra sırada hamurumuza şekil verme işlemi kalıyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak istediğimiz gibi şekil verebiliriz. İstersek kurabiye kalıplarını kullanabiliriz istersek sadece yuvarlayabiliriz hatta istersek minik minik rengarek çiçekler de yapabiliriz. Bu kısım tamamen hayal gücünüze kalmış. Değişik şekillerde hazırladığımız kurabiyelerimizin üzerini renkli renkli bonibonlarla süsleyip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz. 170 derecelik fırında fazla üzerini kızartmadan pişiriyoruz. Fırından çıktığında yumuşak olması beklenir yumuşak olunca pişmemiş endişesine kapılmayın. Kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.
|
Bonbonlu Kurabiye |
|
merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127158
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.reisgida.com.tr
5 Paket Bonibon
80 gr Bitter Çikolata
80 gr Tereyağı
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Su Bardağı Reis Un
Yarım Su Bardağı Kakao
Yarım Paket Kabartma Tozu
Tereyağını eritin, bitter çikolataları içine ilave edin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
Erimiş çikolataları bir kaba aktardıktan sonra üzerine yumurtayı kırın ve pudra şekerini ekleyin.
Karışıma kakao ilave edin ve tel çırpıcı ile çırpın.
Un ve kabartma tozu ekleyin yoğurmaya başlayın.
Başta unun hepsini koymayın.
Yoğurdukça un ilave edin.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp sonra bastırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Kurabiyelerin üzerini bonibonlarla süsleyin.
180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.
|
Bonibon Şekerlemeli Kurabiye |
|
sarımsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc128744
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2017
879 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
225 gr tereyağı veya margarin
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı kahverengi toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya aroması
2 su bardağı un
½ çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
6 paket bonibon şeker
Fırın 175 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
Mikser haznesinde tereyağ veya margarin, şekerler ile çırpılarak krema kıvamına getirilir. Çırpma işlemi sırasında yumurta bu karışıma eklenir.
Başka bir kabın içine un, tuz, karbonat elenir.
Krema kıvamındaki yağa, bu karışım ilave edilir. Vanilya aroması da eklendikten sonra tezgah üzerine alınır. Bu aşamada 2 paket bonibon hamura eklenir.
Hazırlanan hamur, yağlı kağıt serilmiş tepsiye, bir tatlı kaşığı olacak şekilde yaklaşık 3 santim aralıklarla dizilir. Yağlı bir hamur olduğu için piştikçe yayılacaktır.
Kalan 4 paket bonibon şekerler, dağınık bir şekilde kurabiye hamurunun üzerine yerleştirilir. Hamurun içine gömmek zorunda değilsiniz. Zaten sıcaklığın etkisiyle bonibonlar hamura yapışacaktır. Ön ısıtma yapılmış fırında 15 ile 18 dakika arası, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Süre sonunda fırından çıkarılan tepsi, soğuması için tezgaha konur. Yaklaşık 10 dakika sonra tel ızgaraya transfer edilir. Sıcakken kırılgan bir dokuya sahip olduğu için transfer sırasında dikkatli olmakta yarar var. Soğudukça sertleşecektir. Oda sıcaklığına ulaştığında servise hazırdır.
|
Boncuklu Kurabiye |
|
son fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2019
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144707
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2019
1,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Üzeri için:
Renkli drajeler
Oda sıcaklığındaki yumurta, pudra şekeri ve tereyağını güzelce karıştırın. Malzemelerin tamamen homojen bir karışım haline gelmesi için oda sıcaklığında olmaları çok önemli.
Daha sonra kakao, nişasta, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin.
Bütün malzemeleri iyice yoğurun.
Kurabiye hamurunu elinizle yuvarlayın.
Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üstüne renkli drajeleri hafifçe bastırarak yerleştirin.
Dilerseniz bu aşamada drajelerin arasına küçük fındık parçaları veya damla çikolatalar batırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Boncuklu kurabiyeleriniz hazır.
|
Bonibonlu Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172020
Gönderme Tarihi: 13.May.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta,
1.5 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bir kaba tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini koyup elimizle iyice karıştıralım. Üzerine nişastayı, kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Tezgahı unlayalım ve hamuru merdane ile çok inceltmeden açalım. Sonra kalıpla hamuru keselim ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Kurabiyelerin ortalarına gelişigüzel bonibonlar koyup hafif bastıralım. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirelim. Sütle beraber afiyetle yiyelim.
Not: İsterseniz içine erimiş çikolata, çikolata parçaları ekleyebilir ya da hamuruna kakao ilave edebilirsiniz.
|
|