Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Rus Yemekleri > Borç Çorbası (10 adet - 3,135,617 defa bakıldı)

Borç Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Borsch (Bors) Çorbasi

EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68
Şehir: Bayrampaşa
Kısa URL: https://ml.md/lc3470
Gönderme Tarihi: 05.May.2006
8,953 defa indirildi / yazdırıldı




12 bardak et suyu
500 gr haşlanmış sığır eti
100 gr sana yağı
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
¼ küçük bir lahana
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası veya 3 orta boy domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 adet kırmızı biber
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz

Pancarı kibrit biçiminde doğrayın. Kıyılmış sarmısak, şeker ve sirke koyarak biraz bekletin. Soğanları 2 mm kalınlığında yarım ay şeklinde, kereviz ve havucu da kibrit biçiminde ve boyunda doğrayın. Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın.İri parçalara bölün.Büyük bir tencerede soğanla sana yağı hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın.Üç litre et suyu, haşlanmış ve doğranmış sığır eti, demet halinde maydanoz, defne yaprağı, kırmızıbiber, doğranmış lahana ve tuz katıp 30 dakika pişirin.Defne yaprağını, maydanoz demetini içinden çıkartın. Servis yaparken çorbanın üzerine birer kaşık yoğurt veya ekşi krema koyun.


ML® Rus Bohçası için tıklayın




Borç Çorbası

acara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143
Şehir: Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc47757
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010
5,094 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy pancar, soyulup rendelenmiş
1/2 kilo (orta boy) ince doğranmış lahana
2 diş sarımsak
1 demet maydonoz, ince doğranmış
1 adet orta boy patates
1 adet büyük havuç (temizlenip rendelenmiş)
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet defne yaprağı
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 litre et suyu

Küp küp doğranmış patatesleri etsuyuna ekleyin ve kaynatmaya başlayın.
Patatesler biraz haşlanınca, ince kıyılmış lahanayı, defne yaprağını, maydonozun yarısını ekleyin.
Kısık ateşte hepsini kaynatın.
Başka bir geniş tencerede, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavurun.
Domates ve biber salçalarını ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın.
Üzerine rendelenmiş ya da küçücük doğranmış domatesleri ilave edin.
Domatesler kaynayınca rendelenmiş pancar ve havuçları tencereye atıp beş dakika kadar pişirin.
Diğer tarafta kaynayan lahanalı karışım pişmişse, pancarlı karışıma ekleyip hep beraber bir kaç dakika kaynatın.
Altını kapattıktan sonra ezilmiş sarımsakla, kalan yarım demet maydonozu ilave edin.
Servisten önce defne yaprağını içinden çıkartmayı unutmayın.



Borscht Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95984
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2014
3,866 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


400 g sığır eti (pişmiş)
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 fincan un
3 lt et suyu
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
400 gr beyaz lahana
1.5 su bardağı krema
1 adet kırmızı pancar
2 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
2 adet domates
1 adet limon
2 adet sivri biber

Sebzeleri yıkayıp temizleyin, soyun ve julienne veya paysanne doğrayınız.
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tavla zarı şeklinde (concasse) doğrayın.
Soğanları (brunoise doğranmış) tereyağında pembeleştirin.
Havuç, lahana, sivri biber, kereviz, kırmızı pancar ilave edin.
Unu ekleyerek 3-4 dakika kavurun. 2.5 litre et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra, domates ve patatesleri ilave edin.
Bir limonun suyu, tuz, bir çay kaşığı şeker ekledikten sonra 20 dakika pişirin.
Eti tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Dereotu ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın.
Pişmek üzere olan çorbaya krema ve parça etleri ekledikten sonra iki dakika daha kaynatın.
Üzerine dereotu ve maydanoz serperek servis edin.



Borç (Borscht) Çorbası

parametre
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc118545
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
2,731 defa indirildi / yazdırıldı




Alina Zaslavska

250 gr. kuşbaşı et
6 bardak et suyu
4-5 yaprak beyaz lahana
2 adet patates
1 adet pancar
1 adet havuç
2 diş sarmısak
1 tane soğan
Maydanoz
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Tereyağı veya zeytinyağı

Tencerede eti suyunu salıp çekene kadar kavuralım ve 6 bardak ılık su ekleyelim kaynamaya bırakalım. Lahanaların damarlarını çıkarıp ince doğrayalım. Patates, havuç, pancar ve soğanı küp doğrayalım. Sıvıyağı tencereye koyup doğradığımız sebzeleri ekleyelim. Salça ve sarımsağı koyup 1-2 dakika kavuralım. Etimizi ve et suyunu ekleyelim. Defne yaprağı kıyılmış maydanoz ve sirkeyi koyalım. 20 dakika pişirelim.



Borç Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125984
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
1,476 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram margarin
100-150 gram kuşbaşı et (tercihan, sığır eti)
100 gram ince kesilmiş lahana
100 gram pancar (uzunca kesilmiş)
100 gram kereviz (uzunca kesilmiş)
1 baş soğan (irice)
1 çorba kaşığı salça
2-3 adet patates (orta büyüklükte)
1 su bardağı yoğurt
1 paket et suyu
Karabiber (dövülmüş)
Maydanoz
Tuz

Bu çorbayı yapmak için önce, malzemeyi (yukarıdaki tariflere uygun olarak) hazırlayın. Sonra etleri ve ceviz büyüklüğünde keseceğiniz patatesleri haşlayın. Sonra tencereye yağ koyup, önce soğanı kavurun. Ardından, daha önce hazır ettiğiniz sebzeleri tencereye boşaltan ve bir kaç dakika karıştırın. Bundan sonra salçayı koyup biraz daha karıştırın. Et suyunu ve sulan ilave edip, kaynamaya bırakın. Bu arada zaman zaman tencerenin üstünde biriken köpükleri alın ve biber ile irice kıydığınız maydanozu ilave edin. Sebzeler piştiği zaman, öteki tencerede hazır ettiğiniz etlerle patatesi ve yoğurdu birleştirip servis yapın.

Not: Bu çorba, kremalıdır. Krema kullanılması daha iyi olur, ama evde kremi yoksa, yoğurt da aynı işi yapabilir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.02.2024


Borç Çorbası

palet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2015
Mesajlar: 32
Şehir: Kızılcahamam
Kısa URL: https://ml.md/lc130704
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2017
934 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram beyaz lahana
400 gram pancar
1 adet küçük boy soğan
Yarım sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
250’şer gram havuç ve patates
1 su bardağı domates püresi
1 çorba kaşığı salça
3,5 çorba kaşığı et suyu

Lahanayı küp doğrayarak suyun altında iyice yıkayın. Daha sonra tencereye alarak üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Yüksek ateşte 3-5 dakika, su kaynayana dek haşlayıp ocaktan alın. Tekrar soğuk suyun altında tutun. Pancarları yıkadıktan sonra 1 su bardağı suda iyice haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. Kabuklarını temizleyip küp doğrayın. Süzdüğünüz suya ilave edip buzdolabında dinlenmeye bırakın. Soğanı jülyen doğrayın. Sarmısağı kıyın. Tereyağında soğan ve sarmısağı kısık ateşte 15 dakika kavurun. Küp doğradığınız havucu ekleyip 15 dakika, küp doğradığınız patatesi ilave edip 5 dakika daha kavurun. Domates püresi, salça ve tuzu katarak kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişmesine yakın lahana, pancar, kvas ve et suyunu ilave ettikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına alarak üzerine sıkma torbası ile smetana sıkarak servis yapın.



Borsch Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159976
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2021
299 defa indirildi / yazdırıldı




Kemikli dana eti 500 g
Tereyağı 1 yemek kaşığı
Kuru soğan 2 orta boy
Tuz 1 tatlı kaşığı
Havuç 2 orta boy
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Pancar 2 orta boy
Defne yaprağı 1 adet
Patates 2 orta boy
Krema 1 yemek kaşığı
Beyaz lahana 200 g

Bir tencerede kemikli dana eti, bütün soğan, 1 tane rendelenmiş havuç ve defne yaprağıyla birlikte yeterince sueklenerek kısık ateşte pişirilir. Bu hazırlanan karışımın içerisine ince doğranmış beyaz lahana eklenir. Bir tavada tereyağı eritilir, doğranmış soğan, rendelenmiş pancar ve rendelenmiş havuç ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. Tavadaki bu malzememeler karışıma eklenir. Julienne doğranmış patates, tuz ve karabiber de eklendikten sonra 30 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Servis yaparken krema ilave edilir.



Borsç Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176733
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2024
115 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Pancar
Lahana
Patates
Soğan
Havuç
Domates
Sarımsak
Et suyu (genellikle sığır eti veya tavuk)
Sirke
Tuz, karabiber ve köri gibi baharatlar
Turşu suyu (bazı tariflerde)

Pancarlar doğranır ve sirke ile marine edilir. Bu, çorbanın kırmızı rengini ve karakteristik tadını verir.
Et suyu kaynatılır ve pancarlar eklenir. Pancarlar yumuşayana kadar kaynatılır.
Ayrı bir tencerede, soğan, havuç ve sarımsak sote edilir. Ardından doğranmış domates eklenir.
Lahana ve patates doğranır ve et suyuna eklenir. Tüm malzemeler iyice pişirilir.
Hazırlanan sebzeler et suyuna eklenir ve çorba kısık ateşte pişirilir.
Baharatlar eklenir ve çorba tatlandırılır.
Borsç çorbası genellikle ekşi krema veya taze maydanoz ile servis edilir. Ekşi krema, çorbanın lezzetini tamamlar ve taze yeşilliklerle süslenmiş çorba daha görsel açıdan çekici hale gelir. Çorba ayrıca yanında taze ekmek veya krutonlar ile servis edilebilir.



Borş Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176756
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2024
207 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı pancar suyu
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 adet orta boy soğan
2 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı doğranmış beyaz lahana
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
8 su bardağı su

Soğanı yemeklik doğrayın. Havuçları ve patatesi küp şeklinde kesin. Kırmızı biberi doğrayın.
Doğranmış havuç, patates ve kırmızı biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Pancar suyunu, haşlanmış fasulyeyi ve doğranmış lahanayı tencereye ilave edin.
Sarımsakları ezip ekleyebilirsiniz. (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sirkeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz üzerine taze dereotu ekleyebilirsiniz.



Borş Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178605
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2024
92 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

500 gr kemikli dana eti
300 gr beyaz lahana
1 adet orta boy pancar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz ve toz şeker
Tane karabiber
Su ve et suyu
Servis için:
Yarım su bardağı bardağı krema veya süzme yoğurt

Öncelikle kemikli etleri tencereye alın, içerisine defne yaprağı ve tane karabiber ekleyin ve etler kemiklerinden ayrılacak seviyeye gelinceye kadar pişirin. Pancarın kabuğunu soymadan tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşayan pancarın suyunu dökün. Kabuğunu soyup doğrayın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Lahanayı, havucu, patatesi da eşit şekilde doğrayın. İlk olarak tencereye yağ ile birlikte soğanları alarak kavurmaya başlayın. Havuç, pancar ve patates ekleyerek pişirmeye devam edin. Küp küp doğradığınız domatesleri ve lahanayı da tencereye ekleyin. Kavurmaya devam edin. Pişen etleri kemiklerinden ayırın tencereye ekleyin. Üzerine et suyu, tuz ve karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbanızı tabağa alın. Üzerine isteğe bağlı ekşi krema ya da süzme yoğurt ile servis yapın.

Not: Borş (borsch) çorbasını et kullanmadan da yapabilirisiniz. Rengini haşlama suyuna bırakmaması için pancarları bir çatal ya da kürdan yardımıyla delmeden kabuklu bir şekilde en az 15-20 dakika kadar haşlayın. Et suyunu ayrıca haşlayın ve hazırladığınız et suyunu çorba yapımında kullanın. Pancarlar ellerini boyayacaktır, arzu ederseniz tek kullanımlık mutfak eldiveni kullanın. Orijinal tarifte servis esnasında tabağın ortasına ekşi krema kullanılır, süzme yoğurtla da servis edilebilir.







Borç Çorbası Tarifleri Rus Yemekleri



(10 adet Borç Çorbası 3,135,617 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort