|
BÖRECİK |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1793
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
½ paket taze kaşar
1 adet haşlanmış patates
Karabiber
Kızartmak için yağ
Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.
Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.
|
Börecik |
|
nln64
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc17462
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007
3,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka,
400 gram yağsız kıyma,
eritilmiş margarin,
125 gram tereyağı,
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber,
2 su bardağı çırpılmış yoğurt,
tuz,
karabiber
Yufkaları birer birer mutfak tezgahının üzerine koyun. Önce iki kenarını hafifçe içeri doğru kapayın. Kapadığınız kısımları (yarım ay şeklinde) kesin. Kesilen uçlara kıymayı incecik yayın. Tuz ve karabiber serpin. Yufkayı iki ucundan rulo gibi sarıp, 2 ayrı rulo börek elde edin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız rulo börekleri 3 cm.'lik parçalar halinde dilimleyin. Hafifçe yağlanmış fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Fırından aldığınız börekleri, servis tabağına dizin.
Üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirin. Tereyağını eritin. Kırmızıbiberi de yağda yakın. Böreciklerin üzerine gezdirip servis yapın.
|
BÖRECİK |
|
pampa
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88377
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2013
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
Yufka
Sirke
Kıyma
Soğan
Karabiber
Bir yumurta, sirke ile 1 yufka açılacak içine kıyma, soğan, karabiber, bir fincan su ile yumuşatılacak.
Yufkayı iki kenarından katlanıp iki tarafından kıvma konup, ince ince sarılıp, tepsi yağlanıp fırında pişirilecek.
|
|