Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Borsh Çorbası (Ukrayna)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Borş Çorbası (Ukrayna)

akraba
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2019
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc147822
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2020
634 defa indirildi / yazdırıldı




8 su bardağı su
500 gram dana eti
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet kereviz
1 adet havuç
Yarım lahana
2 diş sarımsak
3 adet domates
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Pancarları haşlamak için:
3 adet orta boy pancar
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Servisi için:
Yarım su bardağı krema
Çeyrek demet dereotu

Pancarları bir fırça yardımıyla iyice yıkayın.
Saplarını ve köklerini ayıklayın ancak soymayın.
Derin bir tencerede tuz ve üzüm sirkesi eklediğiniz bol suda pancarları yarım saat kadar haşlayın.
Bu esnada dana etini iri parçalar halinde doğrayıp ayrı bir tencerede bol suyla haşlayın.
Yumuşayan pancarların suyunu süzün ve kabuklarını soyun.
Pancarlarınızı küp küp doğrayın.
Soğan, havuç ve kerevizi de pancarlarla aynı boyutta doğrayın.
Lahanayı ince ince kıyın, sarımsağı güzelce ezin.
Domatesleri rendeleyin.
Haşlanan etlerin suyunu bir kenara alın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın.
Kereviz, havuç ve kuru soğanı sırayla ekleyip kavurun.
Ardından sarımsakları da ilave edin ve 10 dakika pişirin.
Lahana ve kimyonu da ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Son olarak domates rendesini de ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Haşlanmış et ve pancar parçalarını, defne yaprağı ile birlikte malzemelere ekleyin.
Et suyunu da ilave edip 10 dakika kadar pişirin.
Pişme süresinin sonuna doğru defne yaprağını çıkarın.
Üzüm sirkesi, tuz ve karabiberi ekleyip çorbayı lezzetlendirin ve kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.
Çorbayı kaselere bölüştürdükten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı krema ve kıyılmış dereotu ilave edin.



Borsh Çorbası (Ukrayna)

muhakeme
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2013
Mesajlar: 31
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc94053
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013
2,302 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet pancar
500 gr lahana
1 demet maydanoz
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 lt su
2 diş sarımsak

Küp küp doğranmış patatesleri 1lt suya ekleyin ve kaynatmaya başlayın.
Patatesler biraz haşlanınca, ince kıyılmış lahanayı, defne yaprağını, maydonozun yarısını ekleyin. Kısık ateşte hepsini kaynatın.
Başka bir geniş tencerede, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar 2 yemek kaşığı margarinde çevirin, sonra domates ve biber salçalarını ekleyip biraz daha çevirin.
Üzerine rendelenmiş yada küçücük doğranmış domatesleri ekleyin, Domatesler de kaynayınca rendelenmiş pancar ve havuçları ekleyin, 5 dakika çevirin
Diğer tarafta kaynayan lahanalı karışım pişmişse, bunu pancarlı karışımı ekleyin,1-2 dakika kadar kaynatın.
Altını kapattıktan sonra ezilmiş sarımsakla, kalan yarım demet maydonozu ekleyin.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 06.10.2015






Borsh Çorbası (Ukrayna) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(2 adet Borsh Çorbası (Ukrayna) 28,930 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort