Börülceler yıkanır ve doğranır. Tencereye yağ konur. Isınınca börülceler atılır. Yumuşayana kadar örselemeden kavrulur. Yarım tatlı kaşığı tuz eklenir. Yoğurt, yarım tatlı kaşığı tuz ve dövülmüş sarımsak karıştırılır. Börülce servis tabağına konur. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
250 gr taze börülce
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kimyon ve kırmızı pul biber
Soğanı ikiye bölün ve yarım halka şeklinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın ve soğanı kavurmaya başlayın. İster taze ayıkladığınız, ister derin dondurucudan çıkardığınız börülceyi tencereye alın ve kavurmaya başlayın. Börülceler yumuşamaya başladığında baharatlarını ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sebzeler çatalla kolay bir şekilde eziliyorsa börülce kavurması hazır demektir.
Not: Dondurulmuş börülceyi kullanmadan önce bir kevgire alın ve musluğun altında sudan geçirin.
500 gram taze börülce
1 adet soğan
1 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 kase süzme yoğurt (Üzeri için)
Börülceleri başlarından ayıklayın ve 3 - 4 parçaya kesin.
Sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun.
Haşlanan börülceleri ve doğradığınız domatesleri ekleyin.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Bir miktar su ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz.