|
Börülce Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177148
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2024
89 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram haşlanmış börülce
1 büyük boy domates
1 büyük boy salatalık
1/2 demet taze soğan veya 1 küçük kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Karabiber (isteğe bağlı)
Börülceleri iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin. Eğer kuru börülce kullanıyorsanız, önceden haşlayın ve soğumaya bırakın. Eğer taze börülce kullanıyorsanız, haşlamaya gerek yoktur.
Domatesi ve salatalığı küp şeklinde doğrayın. Taze soğanı ince ince doğrayın ya da kuru soğanı küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın.
Bir salata kabına börülceyi, doğranmış domatesi, salatalığı, taze soğanı ve maydanozu ekleyin.
Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Salatayı servis tabağına alarak, üzerini isteğe bağlı olarak birkaç yaprak maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
|
Börülce Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173200
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
300 gr. taze börülce
2 adet büyük domates
1/2 limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Taze börülcelerin uçlarını ayıklayıp ikiye bölün. Yıkayıp kaynayan suda haşlayın.
Sudan süzüp bir kasenin içinde soğuk suya alın. Ve süzüp servis tabağına alın.
Başka bir kapta rondodan geçirdiğiniz domatesin içine, rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağını, limon suyunu koyup karıştırın. Servis tabağına koyduğumuz börülcelerin üzerine sosu gezdirin.
Dİlerseniz derin bir tabakta karıştırarak da servis tabağına alabilirsiniz.
|
Börülce Salatası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164355
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. börülce
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Sirke ya da limon
Börülceler fasulye gibi ayıklanır. Varsa kılçıkları alınır. Daha sonra yıkanır.
Düdüklü tencerede üstünü çıkacak kadar su katıp 20- 25 dakika haşlanır.
Buharda pişirme yöntemini de vitamini kaybolmaması açısında uygulayabilirsiniz.
Yumuşacık olup, haşlanan börülceler süzülmesi için süzgece konur.
Ayrı bir yerde 1 limonun suyu, biraz tuz, 3-4 diş rendelenmiş sarımsak ve istenilen ölçüde zeytinyağı ile karıştırılır.
Servis tabağına alınan börülcelerin üzerine gezdirilir. Arzu edilirse limon yerine sirke kullanılır.
|
Börülce Salatası |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150302
Gönderme Tarihi: 04.May.2020
439 defa indirildi / yazdırıldı
|
Börülce
Konserve mısır
Dereotu
Kırmızıbiber
Kornişon turşu
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Nar ekşisi
Karabiber
Börülceler haşlanır bir salata kasesine aktarılır.
Üzerine diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve servis edilir.
|
Börülce Salatası |
|
fevkiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc97536
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2014
3,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze soğan
1.5 su bardağı kuru börülce
1 adet soğan
2 adet kırmızı dolmalık biber
3 adet domates
2 adet salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
10 adet ceviz içi
2 adet limon
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
Haşlanmış börülceyi derin bir kabın içine koyup kıyılmış maydanozu, sarımsağı içine rendeleyin. Soğanları da ince ince kıyıp içine ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Börülcelerin üzerine bu karışımı dökün. İçine ceviz içi, küp şeklinde doğranmış kırmızıbiberi, domatesi ve salatalığı da ekleyin. İstediğiniz baharatları katıp karıştırın ve servis tabağına alıp ikram edin.
|
Börülce Salatası |
|
mavi kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc86296
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2013
2,975 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram börülce (ayıklanmış ve haşlanmış)
100 gram dilimlenmiş yeşil zeytin
1 bağ dereotu
100 gram kapya biber
50 gram tuz
250 gram yağ
Haşlanmış börülcelerin üzerine zeytinleri, doğranmış köz kapya biberleri ve ince kıyım dereotlarını koyup karıştırın. En son yağını ve tuzunu koyup servis edin.
|
Börülce Salatası |
|
keskin ışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc74549
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012
3,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış börülce
3 dal taze soğan
1/2 demet maydonoz
2 diş sarımsak
1 kase ceviz
1-2 adet kırmızı biber
1-2 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı karabiber
Zeytinyağı
Börülceler haşlanır. Soğuduktan sonra bütün malzemeler ilave edilir ve karıştırılır.
|
Börülce Salatası |
|
us
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71861
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012
3,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı börülce
biraz tuz ve kırmızı pul biber
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
Börülceleri haslayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlik doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun.
|
Taze Börülce Salatası |
|
mutlu prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51960
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
4,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram taze börülce
1 fincan zeytinyağı
Yarım fincan sirke
3-4 diş sarımsak
Tuz
Toz kırmızı biber
Kekik
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Bölmeden, çok az su ve tuz ilavesiyle ağır ateşte ve kapaklı tencerede fazla yumuşatmadan haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden çıkartıp, servis tabağına dizelim. Sarımsakları dövüp, sirke ile karıştıralım. Fasulyelerin üzerine gezdirelim. Tavaya zeytinyağını alıp, kızdıralım. Kırmızı biberi ilave edip, 1 dakika çevirdikten sonra fasulyelerin üzerine gezdirelim. Kekik serpiştirip, süsleyerek servis yapalım.
Not: Börülcelerin doğal renklerini kaybetmeden haşlanmasını istiyorsanız, kaynar tuzlu suya atın. Çok fazla haşlamaktan kaçının. Delikli kepçe ile tencereden alıp, bu kez buzlu suya daldırın. 5 dakika sonra buzlu sudan alın.
|
Taze Börülce Salatası |
|
müvekkil
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc41174
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2009
4,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr taze börülce
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon sirkesi
Yarım limonun suyu
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Börülceleri yıkayın. Kılçıklarını ayıklayıp ortadan ikiye kesin. Tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Börülceleri soğuk sudan geçirin ve süzgece alıp suyunu süzün.
Sarımsağı soyup tuzla iyice ezin. Limon sirkesi, limon suyu ve sızma zeytinyağını sarımsağın üzerine ilave edip karıştırın.
Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Börülceleri servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozları serpiştirin. Limon sirkeli ve zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
|
Börülce Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36964
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
3,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. börülce
6-7 diş dövülmüş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Taze börülce yıkanıp bol suda haşlanır. Diğer malzemeler börülcelerin üzerine dökülüp harmanlanır.
Not: Dinlenen salata sosuyla daha iyi özleşir ve daha lezzetli olur.
|
Börülce Salatası |
|
ikbal
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc35969
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009
4,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg börülce
4 diş sarımsak
3 adet domates
1 dilim beyaz peynir
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Börülceleri az suda yarım saat haşlayıp, sonrasında suyunu süzdürün. Bir tarafta soğumaya bırakın. Bu arada 4 diş sarımsağı biraz tuz ile iyice dövün. Domatesleri irice doğrayın. Beyaz peyniri, tavla zarından büyükçe karelere bölün. Dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını küçük bir kapta iyice karıştırın. Börülceleri bütün malzemeyle karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı zeytinyağını gezdirip servis yapın.
|
Börülce Salatası |
|
hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc24448
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2008
3,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1/2 kg. taze börülce
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu
Tuz
Karabiber
Taze börülceyi tuzlu suda pişirdikten sonra, suyunu süzüp salata tabağına koyun. Zeytinyağı, sirke ya da limon suyunu beraberce çırparak sos hazırlayın. İnce kıyılmış maydanozla ezilmiş sarımsağı sosa katın. Börülceye tuz karabiber ekip, sosla karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
börülce salatası |
|
maymiy
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 26 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc22087
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
3,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg Taze çıtır Börülce
4-5 Diş Sarımsak
1 Limon
Zeytinyağı
Yoğurt
Çıtır Börülceler yıkanıp temizlendikten sonra 4-5 cm boyutlarında doğranıp bir tencerede kaynatılıp haşlanır. Haşlanan börülceler süzüldükten sonra servis tabağına alınır. Dövülen sarımsaklar yoğurtla karıştırılır ve Börülcenin üzerine dökülür. Yeterli tuz atıp hep birlikte karıştırılır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. İsteyen üzerine limon sıkabilir.
Afiyet olsun.
|
BÖRÜLCE SALATASI |
|
zeytin dalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2008
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc20880
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2008
3,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. taze körpe börülce
1 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon
1 çay kaşığı tuz
6-7 dal maydanoz
Börülceleri bol su ile yıkayınız. Uç kısımlarını koparıp kılçıkları varsa bıçakla keserek çıkartınız.
Tencereye 1 su bardağı su ve tuz koyup kaynatınız. Böğrülceleri hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirip salata tabağına yerleştiriniz. Doğulmuş sarımsak, zeytinyağ, limon suyu ve kıyılmış maydanozu iyice çarpıp böğrülcelerin üzerine gezdiriniz.
|
BÖRÜLCE SALATASI |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13102
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2007
4,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çok körpe yarım kilo börülceyi tuzlu suda iyice haşlamalı. Sonra bunun suyunu süzüp börülceyi salata kâsesine koymalı. Bir avuç maydanozu temizleyip iyice yıkadıktan sonra kıymalı. Bir diş sarımsağı havanda dövmeli. Sonra sarımsakla maydanozu iyice karıştırmalı ve börülcenin üstüne serpmeli.
Tuz ve biberini de serptikten sonra bir fincan kadar zeytinyağı dökmeli. Limon suyu veya sirke de koyduktan sonra börülceleri iyice harmanlamalı ve kâseyi sofraya çıkarmalı.
|
Börülceli Salata |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8439
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2006
4,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram taze börülce
100 gram mantar
1/4 limonun suyu
2 adet haşlanmış kırmızı biber
3 çorba kaşığı konserve mısır
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Börülceleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra tencereye aktarın. Üzerini aşacak kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek haşlayın. Daha sonra haşladığınız börülceleri soğuk su dolu bir kaba alarak 5 dakika bekletin. Mantarları ince doğrayıp limonlu suda haşlayın. Kırmızıbiberleri de ince uzun doğrayın. Börülceleri delikli kepçe yardımı ile sudan çıkarın. Bir kapta börülceleri, mantarları, kırmızıbiberleri, mısırı, sıvıyağı ve tuzu karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.
|
Börülce Salatası |
|
YandımYandım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc7875
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006
4,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg taze börülce
1/2 demet dereotu
6-7 diş sarımsak
1.5 limon
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Börülcelerin iki başlarını kırdıktan sonra haşlayıp süzün. Sarımsakları tuzla dövün, zeytinyağı ve limonla iyice karıştırın. Soğumuş börülceye sosu karıştırın. Birkaç saat kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
ML® Ülübü Salatası için tıklayın
ML® Ülübü Salatası Videosu
|
Börülce Salatası |
|
azize
Aşçı
Kayıt: 02.06.2006
Mesajlar: 16 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc4537
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
5,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. taze körpe börülce
1 dis sarımsak
2-3 çorba kasigi zeytinyag
1/2 limon
1 çay kasigi tuz
Börülceleri bol su ile yikayiniz. Uç kisimlarini koparip kilçiklari varsa biçakla keserek çikartiniz. Tencereye 1 su bardagi su ve tuz koyup kaynatiniz. Börülceleri hafif hararetli isida yumusayana kadar pisirip salata tabagina yerlestiriniz. Dövülmüs sarımsak, zeytinyağı limon suyu ve kiyilmis maydanozu iyice çirpip börülcelerin üzerine gezdiriniz.
ML® Börülce Pilakisi Videosu
|
Börülce Salatası |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc213
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2005
5,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. taze börülce
1 Baş kuru soğan
1 Adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Börülce haşlanır. Soğuduktan sonra soğanlar ince ince kıyılarak börülce ile karıştırılır. Zeytinyağı, limon, tuz, bulbiber de konularak servis yapılır.
ML® Börülce Salatası için tıklayın
|
|