Börülceler temizlenir, bir kaç parçaya bölünür. Yumuşayana kadar haşlanır, soğuk sudan geçirilir ve suyu süzülür. Servis tabağına konur. Domatesler rendelenir, ezilmiş sarımsak, limon ve zeytinyağıyla karıştırılır ve börülcenin üzerine gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc147628
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
502 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram börülce
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Koruk suyu
Tuz
Börülceleri ayıklayıp tuzlu suda haşlayın.
Renklerini kaybetmemeleri için soğuk suya koyun.
Ardından servis tabağına aktarın.
Sarımsakları dövün.
Koruk suyu, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu karıştırıp bir sos elde edin.
Börülcelerin üzerine sosu gezdirip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc148223
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2020
443 defa indirildi / yazdırıldı
Hüsne Demirel - Hangül Karakuş
Börülceler haşlanır, süzülerek tabağa alınır.
Sarımsak tuzla dövülür içine koruk suyu katılır.
Börülcelerin üzerine zeytinyağlı ve sarımsaklı koruk suyu ya da limon suyu dökülerek isteğe göre domates ve maydanozla süslenir.