|
Börülce Tarator (Manisa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31307
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
12,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
Manisa İl Kültür Müdürülüğü
Malzeme:
1 kg taze börülce,
5-6 diş sarımsak,
2 limonun suyu,
1,5-2 fincan zeytinyağı,
1 çorba kaşığı un,
biraz tuz.
Yapılışı :
Börülcelerin varsa kılçıkları ayıklanarak, 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Az tuzlu suda haşlanarak süzülür. Sarımsaklar biraz tuz ile dövülür, çukur bir kap içinde limon suyu, zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı un ilavesiyle iyice karıştırılır. Haşlanıp, süzülmüş ve soğutulmuş börülceler kapaklı bir kaba alınarak hazırlanan sos üzerine dökülerek en az birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
|
Börülce Tarator (Manisa) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157774
Gönderme Tarihi: 19.May.2021
456 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
500 gr. börülce
6-8 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Tuz
Tencereye suyu koyuyoruz ayıklanmış börülceleri içine atıyoruz. Börülceleri istediğiniz küçüklükte doğrayabilirsiniz ama orjinali büyük olmasıdır. Sarımsakları eziyoruz. Tuz ekleyip karıştırıyoruz. İçine yağı yavaş yavaş ekleyerek sarımsakları yedirerek çırpıyoruz. En son limonu sıkıp karıştırıyoruz. Limon miktarını isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. 1 çay bardağı su ilave edip tabağa aldığımız börülcenin üzerine döküyoruz.
|
|