|
Börülceli Tarhana Çorbası |
|
sırım
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc101260
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2014
1,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardagı et suyu
1 su bardagı tarhana
1 çay bardagı kuru börülce
3 tane kuru kırmızı biber
1 kaşık salça
2 çorba kaşıgı margarin
1 su bardagı ayran
200 gr kuşbaşı et
4 diş sarımsak
Bir tencerede yağ ile eti kavurun. Tencereye su, börülce, tarhana, kırmızı bütün biberleri tuz ve biberi koyup, kaynatın. Pişmeye yakın ayranı yavaş yavaş karıştırıp ekleyin. 15 dakka sonra, sarımsakları ekleyip ateşten alın. Kalan margarini küçük bir tavada eritin, salçayı kavurup çorbanın üzerine dökün; servis yapın.
|
Börülceli Tarhana Çorbası |
|
tomurcuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27466
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008
2,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tarhana
1 çay bardağı kuru börülce
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Börülce akşamdan ıslatılır. Ertesi günü bir tencereye tarhana , ıslatılmış börülce, salça, yağ ve su konur. Sürekli karıştırarak börülce yumuşayana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce tuzla dövülmüş sarımsak ve nane katılır. Ateşten alınır, sıcak servis yapılır.
|
|