Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Boşnak Yemekleri > Boşnak Böreği (Kıymalı) (4 adet - 18,039 defa bakıldı)

Boşnak Böreği (Kıymalı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Boşnak Böreği

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161544
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2021
342 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
500 gram kıyma
3 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
½ tatlı kaşığı karabiber
Hamuru yağlamak ve açmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram margarin

Öncelikle unun üzerine tuzu ekleyip şu ile yavaş yavaş yoğuralım. Sert bir hamur elde edeceğiz.
İyice yoğrulan hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
Daha ayrı bir kapta sıvı yağı ve margarini eritelim. Soğumaya bırakalım.
Eşit parçalara böldüğümüz hamuru her katı yağlı olacak şekilde elimizle ufak ufak açalım.
İşlem bittikten sonra üzerini örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakalım.
O sırada bir tavaya kıymayı kavurup soğanları ekleyelim.
Dinlenen hamurumuzu erittiğimiz yağ yardımı ile büyük bir alanda elimizle açalım.
İncecik bir hamur elde ettikten sonra iç harcını ekleyerek içerisine birazda yağ koyarak kıvıralım. Bu işlemi tüm hamurlara uygulayalım. Tepsimize yerleştirelim.
Kalan yağı da hamurun üzerine gezdirelim. Fırında pişirelim.



Kıymalı Boşnak Böreği

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146177
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2019
566 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 kilogram un
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su
İçi için:
500 gram yağsız kıyma
3 adet soğan
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Açmak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Unu ve tuzu yoğurma kabında karıştırın.
Ilık su ilave ederek güzelce yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
Üzerine bir bez örtüp hamuru yarım saat dinlendirin.
Bu esnada böreğin iç harcını hazırlayın.
Soğanları ince ince doğrayın.
Kıymayı az yağda kavurun.
Soğanları kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin.
Karabiber ve tuz da ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurunuzu yeniden yoğurup 2 eşit parçaya ayırın.
Bezeleri 10 dakika daha dinlendirin.
Tereyağını eritip içine sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.
Bezelerden birini merdaneyle hafifçe açın.
Erimiş yağdan hamurun üzerine sürün ve elinizle hamuru çekerek büyütebildiğiniz kadar büyütün.
İç harcının yarısını hamurun üzerine yayın ve dikkatle rulo yapın.
Tepsiyi yağlayıp hamurları ortadan dışa doğru sarın.
İkinci hamura da aynı işlemleri yapın.
Yağın kalanını hamurların üzerine sürün.
Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.
Ardından çıkarıp sıcak servis yapın.



Boşnak Böreği (Kıymalı)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98104
Gönderme Tarihi: 09.May.2014
3,055 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
2 adet kuru soğan
500 gr kıyma
200 gr margarin
Yeterince su
1 tatlı kaşığı tuz

Un, su , tuz ile börek hamuru yoğrulur. İyice özleşene kadar yoğurmaya devam edilir. Ayrı kapta kıyma ile yemeklik doğranan kuru soğan karıştırılır. Özleşen hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır. Her bir parça oklavayla açılır. İnce yufkalar açılmalıdır. Sana Hamurişi tavada eritilir ve ılınmaya bırakılır. Açılan yufkaya yağ sürülür ve kıymalı iç serpilir. İki tarafından içe doğru sarılır, yuvarlak halde Sana ile yağlanan tepsiye yerleştirilir. Tepsi dolana kadar aynı işleme devam edilir. Böreğin üstü yağlanıp 200 C de ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. 5 dk dinlendirilip servis yapılır.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 23.03.2021


Boşnak Böreği (Kıymalı)

keskin ışık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2011
Mesajlar: 48
Şehir: Gazipaşa-Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc67176
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2011
3,064 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
7 yemek kaşığı margarin
İç harcı için:
2 adet soğan
300 gr. dana kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 adet tane karabiber

Oval bir kabın içine 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı elinize yuvarlayıp, yaklaşık 15 dakika üzerini bir tülbentle kapatarak dinlenmeye bırakın. İçini hazırlamak için; ince ince doğradağınız soğanları 2 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun, içine 300 gr. kıymayı ekleyip hızlı ateşte kavurmaya devam edin. içine tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber atıp altını kapatın. Dinlenmiş olan hamurları bir oklava yardımıyla yaklaşık 15 cm büyüklüğünde açın. Oda sıcaklığında erimiş 6 yemek kaşığı margarini elinizle de yumuşatarak sürülecek kıvama getirin, her bir hamurların birer yüzünü tamamen kapatacak şekilde margarin ile sıvayın. Üst üste koyup 15 dakika kadar dinlendirdiğiniz hamurları elinizle çekiştirerek inceltin. Kenarlarını ortaya doğru katlayın. Hazırladığınız börek harcının çeyreğini hamurun içine koyun ve kenarlara doğru yayın. Hamuru rulo şeklinde yuvarlayıp, 's' şeklinde içine doğru kıvırın. Her bir hamur için aynı işlemi uygulayıp, tepsiye dizin. 180 derece fırında 35 dakika pişirip sıcak servis yapın.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 23.03.2021






Boşnak Böreği (Kıymalı) Tarifleri Boşnak Yemekleri



(4 adet Boşnak Böreği (Kıymalı) 18,039 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort