Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmara Yemekleri > Boşnak Böreği (Sakarya) (2 adet - 6,506 defa bakıldı)

Boşnak Böreği (Sakarya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Boşnak Böreği (Sakarya)

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc42006
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2009
8,747 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
2 adet yufka
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
İç harcı:
300 gram kıyma
2 adet küçük soğan
2 adet orta boy patates
Yeteri kadar tuz karabiber

Kıymayı, çok ince doğranmış soğanı, rendelenmiş patatesi, yumurtayı, tuzu ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın. Bir yufkayı süt ve erimiş yağ karışımıyla iyice yağlayın. Yufkayı 4 e bölün. Geniş tarafına hazırlanan harçtan koyun. Sigara böreği gibi rulo yapın. Sonra gül biçiminde sarın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan sütlü yağdan sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


ML® Boşnak Köftesi için tıklayın


Boşnak Böreği (Sakarya)

cimri bey
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 01.10.2019
Mesajlar: 19
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc146046
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2019
1,004 defa indirildi / yazdırıldı




Ali Aktaş

Un 1 Kilogram
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Su Yeterince
Sıvı Yağ 1 Fincan
Yumurtanın Sarısı 1 Adet
Patates 1 Kilogram
İç Malzemesi:
Kıyma 300 gram
Soğan 2 Adet Orta Boy
Maydanoz 1/2 Demet
Pul Biber 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı

Çiğ olarak patatesler çentilir. Yani küçük küp biçiminde kesilir. Soğanlar içine rendelenir. Maydanoz içine ince ince kıyılır. Pul biber, karabiber, kırmızı biber ve tuz içine katılır ve karıştırılır. Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve bir fincan sıvı yağı İlave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Açılacak bir hamur beze büyüklükte olacak biçimde beş eşit parçaya bölünür. Beze büyüklüğündeki hamur merdane yardımıyla, unlanmış yer sofrasında bir miktar (tabak büyüklüğünde) açılır. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürülür ve üst üste konularak dinlenmeye bırakılır. 15 dakika dinlendirilen hamuru, önce iki kişi karşılıklı ellerinin üzeri ile açıp, sonra örtü serili yer sofrasına koyarlar. Yer sofrasının üzerinde hamur parmak uçlarıyla açılır. İyice açılan hamurun uç kısımları koparılır. Açılan hamurun yayılarak hazırlanan iç koyulur ve içle birlikte açılan hamur kaşıkla yağlanır. Serili örtü iki ucundan kaldırılır. Hamur ve iç, ikili yuvarlak uzun (rulo) hale getirilir. Yağlanan yuvarlak bir tepsi içine yuvarlak bir biçimde çevrilerek konulur. Yuvarlak tepsiye döndürülerek yerleştirilen üzerine yumurta sarısı sürülen böreğin üstüne yağ gezdirilir. Gezdirilen yağ el yardımıyla dağıtılır. Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek pişirilir. Börek fırından çıkarıldıktan sonra katı yağ sürülür. Böylece börek daha parlak görünür ve yumuşak olur. İç olarak küp küp kesilmiş kabak ve pırasa vb. malzeme kullanılabilir.







Boşnak Böreği (Sakarya) Tarifleri Marmara Yemekleri



(2 adet Boşnak Böreği (Sakarya) 6,506 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort