Kısa URL: https://ml.md/lc117337
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2016
1,528 defa indirildi / yazdırıldı
1 dizi kuru bamya
2 çorba kaşığı yağ
1 soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 patates
5 bardak tavuk suyu
1 tutam tuz
Tavuk suyunun içerisine pirincimizi, bamyamızı, rendelenmiş patatesimizi döküyoruz ve haşlıyoruz. Rendelenmiş soğanımızı katıyoruz. Un ve sütü karıştırıp çorbanın içine döküyoruz. Yağı, rendelenmiş sarımsağı ve tuzunu da ekleyerek pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc78210
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2012
3,667 defa indirildi / yazdırıldı
1 dizi kuru bamya
1 patates
1 soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
tavuk suyu
tuz
Kuru bamyaları önce iki avucunuz arasında ufalayarak tüylerini hafifçe dökün. Daha sonra bamyaları yıkayıp pişene kadar haşlayın. Patatesleri minik küpler halinde doğrayın ve bir tencereye alın. Yıkanmış pirinçleri de ilave edip üzerini iki parmak aşacak kadar su koyun ve pişmeye bırakın. Bamyaları süzgece alıp tenceresini sudan geçirip tekrar ocak üzerine koyun. İnce doğranmış soğanı, sarımsağı 3-4 dakika tereyağında kavurun. Üzerine unu ilave edip iki dakika daha kavurun ve soğuk sütü dökün. Çırpma teli ile hızlıca karıştırarak meyaneyi açın. Patatesli karışımı ve bamyaları ekleyin. Bu aşamadan sonra kepçe ya da tahta kaşık ile çorbayı karıştırabilirsiniz. Tavuk suyunu da çorbaya koyup sıcak su ilavesi ile kıvamını ayarlayın. Çorba ne sulu olacak ne de aşırı yoğun. Tuzunu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra servise hazır demektir.
Fotoğraf "kristal avize" tarafından gönderildi. 27.09.2014