Patatesleri halka halka kesin.
Akabinde tavaya tereyağını koyup eritin.
Yağın üzerine soğanı yarım halka şeklinde kesip atın.
Soğanlar hafif pembeleşirken üzerine pastırmaları ilave edin.
En son da patatesleri koyup kızartın.
Baharatları ilave dip kızartan patatesleri çevirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc171459
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2023
722 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram küçük patateslerin kabuklarını soyun. Yuvarlak formda kesin. Bir çömlek tarzı tepsinin içine bir yemek kaşığı tereyağı sürün.
Bir tavada bir soğan ve havucu karamelize edin. İçeriğinde yarım çay kaşığı karabiber ve toz biber dökün. Ardından 2 diş sarımsak rendeleyin.
Tereyağı sürdüğünüz tepsiye patatesleri ve pastırmayı serin. Üzerine karamelize sosunu dökün. 200 derecelik fırına verin. 40 dakika sonra fırından çıkarın.