|
Brezel |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168443
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2022
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 tatlı kaşığı yaş maya
0,5 çay bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
25 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Pişirmek için:
2 litre su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 poşet karbonat
Üzeri için:
2 tatlı kaşığı iri taneli tuz
Hamuru için öncelikle mayayı aktif hale getirin. Bunun için; mayayı kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edip karıştırın. Mayayı 10-15 dakika kadar bekletin.
Unu derin bir kaba alın ve üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin.
Tuz, toz şeker, eritilmiş tereyağı, su ve sütü ilave edip yoğurun. Üzerini örterek 40-45 dakika bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
Bu arada mayalanan hamuru biraz daha yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün.
Her birini hafif unlanmış tezgahta 70 cm uzunluğunda rulo yapın.
İki ucunu birbirine iki kez sarın. Ortayı oval şekilde açık bırakarak iki ucu hamurun karşı orta kısmına çapraz gelecek şekilde yerleştirin.
Uçlarını açılmaması için hafifçe bastırıp yapıştırın.
Su ve sıvı yağı geniş bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 poşet karbonatı suya boşaltın.
Hamurları birbirine yapışmayacak şekilde teker teker suyun içine atın.
30 saniye bekletip kevgirle çıkarın ve fırın tepsisine alın.
Üzerlerine iri taneli tuz serpin ve fırında 20- 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Üzerine iri tuz tanelerini serpiştirip servis edin.
Not: Meşhur Alman simidi 'Brezel' 'Pretzel' ya da 'Bretzel' gibi farklı isimlerle de biliniyor.
|
Alman Simidi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166729
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Alabildiği kadar su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Toz şeker
Zeytinyağı
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun ortasına havuz açıp içine 1 paket kuru maya ilave ederek karıştırın. Daha sonra unun ortasına 1 çay bardağı süt,1 çorba kaşığı tereyağı yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin. Birazda ılık su ilave ederek ilk önce havuzun içini daha sonra unun tamamını karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru uzun şeritler haline getirin. Daha sonra hamurun uç kısımlarını birleştirin. Birleştirdiğiniz hamurun uç kısımlarını iç içe geçirip fırın tepsisine alın. Üzerine sürmek için bir kaba 1 yumurta sarısı, toz şeker ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Alman simitlerinize sürerek önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
|
Brecer |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12876
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2007
2,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kahve fincanı un
5+1/2 çay kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı kadar su
1 çorba kaşığı tuz
Üstü için:
2 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı kümmel
Yapımı: Hamur yoğurma mermerine unu eleyerek dökmeli. Ortasını çukurlaştırmalı Buraya küçük parçalara doğranmış ve yumuşatılmış tereyağını, tuzu ve suyu katıp karışımı yoğurarak hamur durumuna getirmeli.
Hamurun üstünü nemli bir bezle sarıp serin bir yerde iki saat kadar dinlendirme!!. Dinlendirilmiş hamuru yirmi eşit parçaya bölüp her parçayı önce bir, sonra iki avuçla bastırarak ve ovalayarak serçe parmağı kalınlığında yirmişer santim uzunluğunda bastonlar durumuna getirmeli. Sonra bu bastonları birbirine geçmiş İkişer simit biçimine getirmeli ve hafifçe ıslatılmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirmeli.
Beri yanda iki yumurta sarısını bir çatalla hafifçe çırptıktan sonra bunları fırçayla brecerlerin üzerine sürmeli. Kümmelleri de serpiştirdikten sonra orta ısılı bir fırında yirmi dakika kadar tutarak brecerleri pişirmeli. Mümkünse fırın ısısını 15 dakika üstten, 5 dakika alttan vermeli. Tepsi fırından çıkarılınca brecerlerin soğumasını beklemeli. Sonra bunları tepsiden çıkarıp servis tabağına almalı.
|
BRECER (Alman) |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11352
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram un
90 gr. süt
75 gr. tereyağ
12 gr. tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı kümmel
1 tatlı kaşığı amonyak tuzu
1) Hamur tahtası üstüne, 250 gram un eledikten sonra, ortasını havuz gibi açmalı, sonra da açık olan bu yere, 4 silme çorba kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, 1 silme tatlı kaşığı amonyak tuzu ile azar azar olmak üzere 1.1/4 kahve fincanı da süt ilâve ederek iyice yuğurmak suretiyle bunları sıkıca bir hamur yapmalı ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakmalıdır.
2) Sonra dinlendirmiş olduğumuz bu hamuru 20 müsavi parçaya kestikten sonra, her bir küçük parçanın üstüne evvelâ bir, sonra da iki avuç ile bastırarak yuvarlamak suretile bu hamurları kurşun kalemden daha ince olmak üzere 15 santim kadar uzatmalı sonra da bunlara çifte simit biçiminde bir şekil verdirdikten sonra hafifçe ıslatılmış bir fırın tepsisine sıralamalıdır.
3) Sonra tepsideki bu hamurların üstlerine, çalkanmış 1 adet yumurta sarısını bir fırça ile sürdükten sonra, yumurtaların üstlerine 1 çorba kaşığı da kümmel serpmeli, sonra da bunları orta hararetteki fırına sürerek, brecerlerin üstlerini nar gibi pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 20 dakika pişirmeli, fırından alarak tabak içinde servis yapmalıdır.
|
Brecer |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11351
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
12 gr. tuz
110 gr. tereyağı
70 gr. su
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kümmel
1) Hamur açılan yere, 250 gram un eledikten sonra ortasını açmalı ve bu yere 110 gram tereyağı, 10 gram tuz ile 70 gram da su ilâve ederek, yoğurmak suretiyle hamur yapmalı ve 1-2 saat dinlendirmelidir.
2) Sonra dinlendirilmiş bu hamuru yirmi müsavi parçaya kestikten sonra her bir küçük parçanın üstüne evvelâ bir, sonra da iki avuç ile bastırmak ve ovalamak suretiyle bu hamurları serçe parmağın yarısı inceliğinde 20 santim kadar uzatmalı sonra da bunlara, çifte simit biçiminde bir şekil verdikten sonra hafifçe ıslatılmış bir firin tepsisine sıralamalıdır.
3) Diğer taraftan da, çatal ile birkaç defa çalkalanmış, 2 yumurta sarısını, fırça ile bu hamurların üstlerine sürmeli ve bu hamurların üstlerine de 1 çorba kaşığı kümmeli mütesaviyen serptikten sonra bunları orta hararetteki fırında 20 dakika kadar pişirmelidir. (Fırın harareti 15 dakika üstten 5 dakika da alttan verilmelidir).
|
|