|
Briyoş Ekmeği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43975
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2020
3,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
Süt 80 ml.
Yumurta 4 adet
Tereyağı 200 gr.
Tuz 24 gr. (2 tatlı kaşığı)
Beyaz un 575 gr.
Şeker 70 gr.
Kuru maya 1 yemek kaşığı
Süt, yumurta ve eritilip ılıtılmış tereyağını pişirme haznesine koyun.
Daha soma kalan malzemeyi yukandaki sırayla ilave edin. 4 numaralı pişirme programını, 2 numaralı kızartma seviyesini ve 1000 gr. ayarını seçin.
Başlama-durma düğmesine basın. Programın bitiminde makineyi açıp pişirme haznesini dışarı çıkartın.
Ekmeği haznenin içinde hafifçe ılımaya bırakın.
Not: (Moulinex HBB & Pide Ekmek Yapma makinesi içindir)
Meşhur Fransa ekmegi olan Briyoş, bir dönem Fransa sarayında en çoktüketilen beyaz ekmek iken, bugün Fransa yemeklerini tamamlayan bir lezzet.
ML® Briyoş için tıklayın
ML® Briyoş (görsel)
|
Brioche |
|
1969
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2009
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43123
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2009
3,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
1 büyük paket margarin
2 yumurta
1 kahve kaşığı maya
Tuz
Limon kabuğu rendesi
Unu hamur tahtasına eleyin. Ortasını açıp mayayı koyup ılık süt veya su ile ezip unun bir kısmını mayayla karıştırın. Kalan unu mayanın üzerine örterek ılık bir yere koyun. Unun üzeri çatlayınca hamurun tekrar ortasını açıp yağı, bir yumurtayı, etrafına tuzu ve limon rendesini koyup bir hamur yapın. Üzerini örtüp iki misli oluncaya kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar alıp elle şekil verip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Arzu ederseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişirip servis yapın.
|
Brioş |
|
bakiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69843
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2011
3,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı kuru maya
Yarım bardak ılık su
Yarım bardak tozşeker
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet yumurta
250 gr tereyağ
1 adet yumurta sarsı
1 yemek kaşığı toz şeker
Maya, su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerini örtüp ılık bir yerde maya kabarana kadar 10 dakika bekletin. Unu büyük bir kaseye eleyin. Tuz ve u mayalı karışımı ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru unlanmış zemine alıp 10 dakika daha yoğurun. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını 10 parçaya bölüp her birini tek tek hamura ilave edin ve yoğurmayı sürdürün. Hamuru büyük bir kaseye alıp üzerini örtün ve 1 jgece için buzdolabında bekletin. Hamuru üç eşit bezeye ayırın. Bezeleri 45 santim uzunluğunda rulolar haline getirin. Rulo hamurları bir iciden birleştirip örgü yapın. Üzerini nemli bizle örtüp serin bir ortamda 1 saat bekletin, Üzerine yumurta sarısı sürüp tozşeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
|
Brioche |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105243
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2015
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr un
250 ml süt
Yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
100 gr tereyağı
Margarini küp doğrayıp oda sıcaklığında bekletin. 2 yemek kaşığı soğuk süt ile mayayı eriyinceye kadar karıştırın.
Kalan sütü ılındırın. Şeker, tuz ve mayayı ilave edin. Tereyağı ve unu karıştırıp süte ilave edin. 1 yumurtayı ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 1 saat bekletin.
Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru 8e bölün. Elinizle yuvarlayarak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kaplayıp15 dakika buzdolabında bekletin.
Bir yumurtayı çırpıp fırçayla üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip ılık servis yapın.
Not: Brioche: Bir çeşit Fransız ekmeğidir. Hamuru son derece yumuşak olan ekmek çeşidi, sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ilave edilerek de pişirilebiliyor.
|
Brioche |
|
açıkel
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc119101
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2016
1,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
100 gr toz şeker
1 çay kaşığı tuz
15 gr toz maya
4 adet yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
300 gr margarin
150 gr kaşar peyniri
Şeker, tuz ve mayayı bir kapta harmanlayın.
Unu eleyerek karışıma ilave edin.
3 yumurta, margarin ve rendelenmiş portakal kabuğunu unlu karışıma ekleyip yoğurun.
35 dakika mayalandırın.
Bu sırada peyniri küp şeklinde doğrayın.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirerek peynir dilimlerini içine yerleştirin.
Brioche kalıplarına yerleştirdiğiniz hamurları 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 C'ye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
|
Brioche |
|
küçükkız
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2017
Mesajlar: 29 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc123484
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
1,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.vzug.com
500 g beyaz un
1 küp maya
50 g şeker
12 g tuz
0,5 dl süt, soğuk
200 g yumurta
200 g tereyağı, soğuk, küp şeklinde
Üstüne sürmek için:
2 yumurta
1 tutam tuz
2 çimdik şeker
Kristal şeker, serpmek için
Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı 2 dakika karıştırın. Küp şeklinde soğuk tereyağını ekleyin ve düşük kademede 7 dakika daha yoğurun. Hamuru, kabın kenarından çözülene kadar hızlı kademede yoğurun (yaklaşık 9 dakika). Üstü nemli bir bezle kapatılmış kabın içinde hamurun oda sıcaklığında 1 saat boyunca iki kat hacme ulaşana kadar kabarmasını bekleyin.
Hamuru 20 eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını top haline getirin ve kalıpların içine koyun. Kalıpları fırın tepsisine yerleştirin ve şeffaf folyoyla sıkmadan kapatın. Hamuru gece boyunca buzdolabında tutun (maks. 15 saat).
Yumurtayı tuz ve şekerle çırpın ve süzgeçten geçirin. Bu karışımı buzdolabından çıkardığınız hamurun üstüne sürün. Hamuru oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin ve ardından karışımı tekrar sürün. Hamuru makasla istediğiniz şekilde kesin veya üzerine kristal şeker serpin.
Delikli pişirme kabını ısıtılmış fırına sürün. Fırınlayın.
Not: Brioche ekmeği bir günde de pişirilebilir. Hamur kalıpların içindeyken üstünü nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında 60 dakika dinlendirin.
|
Briyoş |
|
tereyağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2016
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119079
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2016
1,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
80 ml. süt
4 adet yumurta
200 gr. tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
575 gr. beyaz un
70 gr. şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Üzeri için:
50 gr. tereyağı
Süt, yumurta, tereyağı, tuz, şeker ve mayayı bir güzel karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek bir güzel yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra ben dikdörtgen şekli verdim sizde istediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerine tereyağını sürüp 180 derecede önceden ıstılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
|
Brioche |
|
defne azer
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141670
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019
766 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
500 gram un
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket maya
250 mililitre süt
2 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Tereyağını oda sıcaklığında beklettikten sonra 2 yemek kaşığı süt ve yarım paket yaş mayayla birlikte karıştırın. Kalan sütün ılınmasını bekleyin. Tuz, şeker ve mayayı ilave ettikten sonra tereyağı ve unu da karıştırıp süte ekleyin.
Yumurtalardan birini içine ekledikten sonra harcı 5 dakika yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtün ve 1 saat dinlenmesini sağlayın.
Kek kalıbınıza yağlı kağıdı serin. Sekiz parçaya böldüğünüz hamurları elinizle yuvarlak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kapladıktan sonra buzdolabında 15 dakika bekletin. Yumurtanın geri kalanını çırptıktan sonra hamurun üzerine sürün.
200 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra ılık olarak servis edebilirsiniz.
|
Brioche Ekmeği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159393
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2021
477 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Tereyağı 400 g
Yaş maya 14 g
Un 500 g
Tuz 1 tatlı kaşığı
Yumurta 7 adet
Toz şeker 50 g
Mutfak robotu kullanarak un maya ve şekeri karıştırın. Dört yumurtayı ve tuzu ilave edin. Mutfak robotunu orta dereceli hıza ayarlayarak diğer üç yumurtayı teker teker ekleyin. Hamur çeperden ayrılma kıvamına geldiğinde küçük parçalar halinde tereyağını ilave edin. Hamur yapışmaz hale gelene kadar yoğurun. Daha sonra ayrı bir kaba alarak üzerini streç film ile kapatın ve üç saat sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakın. Daha sonra ilk hacmine dönene kadar parmaklarınızla bastırın ve üzerini tekrar kapatarak ikinci kabarma süreci için bir saat kadar buzdolabına kaldırın. Daha sonra yeniden bastırın. Hamuru yayın, biçimlendirin, son kez kabarmaya bırakın ve kalıp içerisinde önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az yarım saat pişirin.
|
Briöş |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159532
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2021
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
1 paket (10 gram) instant maya
2 çorba kaşığı ılık su
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
İnce kıyılmış fındık
Elediğiniz unu, bir hamur tahtasının üzerinde dörde bölün. Sonra da dörde bölünmüş olan undan yalnız bir bölümünün ortasını havuz gibi açın. Buraya maya ile birlikte 2 çorba kaşığı ılık su katın. İyice yoğurun. Hamurun üzerine diğer üç kısma ayırdığınız unu da örtüp mayalı hamur kabarana dek yarım saat dinlendirin. Kabaran hamura 1 adet yumurta ve 2 adet yumurta sarısını katıp yoğurun. Pudra şekeri, tuz katıp hepsini iyice yoğurun. Sonra da bu hamura tereyağını katıp tekrar yoğurmaya devam edin. Yağı iyice hamura yedirin. Sonra hamuru içi yağlanmış bir tencereye oturtun. Hamurun üzerini hafifçe yağlayıp kabarması için sıcakça bir yerde 1 saat dinlendirin. Bir saat sonra kabarmış olan bu hamuru 12 eşit parçaya ayırıp, bunları avucunuzda yuvarlayın. Sonra bu yuvarlak hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurlar bir misli daha kabarıncaya kadar ılıkça bir yerde tekrar dinlendirin. Sonra kabarmış olan hamurların üzerine, bir tabak içinde çatal ile çırpılmış yumurta sarısını fırça ile sürün. İnce kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Brioche |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159796
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021
348 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
15 gram yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
3 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Üzeri için:
Çırpılmış yumurta sarısı
Yaş maya ile ılık suyu karıştırın. 1-2 çorba kaşığı un ekleyip, 10 dakika dinlendirin. Kalan unu, yumurta, toz şeker ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun. Tereyağını ilave edip, 5 dakika dinlendirin. Tartölet kalıplarını yağlayın. Hamurdan bir parça kenara ayırıp, kalan hamuru kalıplara pay edin. Ayırdığınız hamurdan küçük toplar yapıp, tartolet kalıplarının içindeki hamurların üzerine yerleştirin. Streç filmle kaplayıp, üzerlerine bir-iki yerden delik açın. Oda sıcaklığında 25 dakika dinlenmeye bırakın. Streç filmi çıkarıp, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın
|
Brioche |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169217
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Tangzong için:
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı su
7 yemek kaşığı süt
Hamur:
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı ılık süt
50 g tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı su ve 7 yemek kaşığı sütü küçük bir tencereye alın. Çırpma teli yardımı ile karıştırıp orta ısıdaki ocakta iyice katılaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir çırpma kabına eleyin. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. 1 yumurta ve 1 yumurta sarısını bir kaseye alıp çatal ile kısa bir süre çırpın. Tereyağını küpler şeklinde kesin. Un karışımının ortasına ılık sütü ve soğuttuğunuz tangzong karışımını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile hamur sert granüller haline gelinceye kadar karıştırın. Üzerine yumurtaları ilave edin ve hamur toparlanıncaya kadar 3-4 dakika karıştırın. Tereyağını 3 seferde ekleyin. Her bir ekleme arasında tereyağı ile hamurun homojen şekilde karıştığına dikkat edin. 8-10 dakika daha hamur karıştırıcı uçları ile karıştırmaya devam edin. Hamurun iyice toparlanması ve çırpma kabının kenarlarından ayrılması gerekir. Hamuru elinizde top haline getirin ve tereyağı ile yağladığınız başka bir kaba aktarın. Kabın üzerini mutfak havlusu veya streç film ile kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Pişirme kalıbını tereyağı ile yağlayın. Süre sonunda hamurun üzerini hafif yumruklayarak havasını alın. Hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Fazla yoğurmadan rulo şekline getirin. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Eliniz ile yuvarlayın ve uzunlamasına 4, yan yana da ikişer adet olacak şekilde kalıba sıralayın. Kalıbın üzerini kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Fırça ile yavaşça hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından alın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
|
|