|
Brokoli Çorbası |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1798
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
4,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı pirinç
250 gr. kuşbaşı tavuk
20 gr. margarin
200 gr. konserve bezelye
200 gr. brokolinin çiçek kısımları
5 yemek kaşığı limon suyu
2 adet havuç
1 adet kereviz
4 bardak su
İlk olarak havuçları temizleyin ve halka halka dilimleyin. Kerevizi kare şeklinde parçalara ayırın. Dört bardak su ile tavuk etlerini pişirin. Brokoli, havuç, pirinç ve kerevizi de ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Bezelye konservesi ve limon suyunu da ekleyerek servis yapın.
Fotoğraf "murat akbak" tarafından gönderildi. 08.11.2016
|
Brokoli Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc54736
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2010
4,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 paket brokoli (500-600 gr.)
1 orta boy kuru soğan
1 tablet et bulyon
1 adet orta boy patates
5-6 su bardağı sıcak su
Yarım kutu çiğ krema
2 yemek kaşığı margarin
karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Soğan ve patatesi küp küp doğrayın. Brokoliyi yıkayıp parçalara ayırın. Margarini tencerede eritin, soğanı tencereye koyun ve pembeleşene kadar kavurun. Patates ve brokoliyi de ekleyin 5-6 dakika daha kavurun. Kavurduğunuz sebzelere suyu ekleyerek tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan sebzelere kremayı ekleyerek . karıştırın. Tencere ocaktayken, tüm malzemeler parçalanana kadar blendırdan geçirin 10 dakika daha kaynatın. Çorbanızı kâselere paylaştırın ve üzerine rendelediğiniz peynirleri serperek servis yapın.
Not: Bulyonun tuzu az gelirse tuz ekleyebilirsiniz.
Fotoğraf "dodo" tarafından gönderildi. 18.03.2019
|
Brokoli Çorbası |
|
çağdaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19365
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2007
4,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 dolu dolu çorba kaşığı yoğurt
2 tepeleme çorba kaşığı un
1 yumurta
400 gr kadar brokoli
1 çay bardağı temizlenip yıkanmış pirinç
Tuz
Brokolileri temizleyip bir tencereye alın, İçine 1,5 su bardağı kadar su ilave edin kapağını kapatıp kısık ateşte brokoliler haşlanana dek pişirin. (Çok su koymayın, kapağını kapatıp buharında pişirin ki brokolide ki besin değerleri ölmesin) Unu yavaş yavaş yoğurda yedirip iyice çırpın, topak kalmamasına dikkat edin. içine yumurtayı kırıp çırpmaya devam edin sonra pirinci ve tuzunu ekleyin. Üzerine iki litreye yakın soğuk su ilave edip sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler pişene dek ocakta bırakın. Haşlanmış brokolilerin 3/4'ü kadarını 1 çay kaşığı tuz ilavesiyle rondoda iyice kıyın. Çorba tenceresine bu kıyılmış brokolileri kaşık kaşık ilave edip bir çırpma teli yardımıyla iyice karışmasını sağlayacak şekilde çorbaya yedirin. Kalan brokolilerin çiçek kısımlarını servis yaparken tabaklara pay edebilirsiniz. Üzerine yağ kızdırıp gezdirebilirsiniz.
|
Brokoli Çorbası |
|
*özlem*
Yeni Üye
Kayıt: 13.01.2007
Mesajlar: 2 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc11128
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007
3,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram brokoli
2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Tablet tavuk bulyon
2 Bardak süt
Tuz
Brokoliyi 6 su bardağı su ile haşlayın.Brokolinin sapları yumuşayınca kaynama suyu ile birlikte blendır ile püre haline getirin.
Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun.Brokoli püresi ve tavuk bulyonu ekleyip kaynatın.
Biraz kaynadıktan sonra sütü ilave ederek karıştırın.Tuzunu ekleyip,üzeri için isteğe bağlı tereyağında pulbiber eritip, çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
ML® Brokolili Köfte için tıklayın
|
BROKOLİ ÇORBASI |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36550
Gönderme Tarihi: 17.May.2009
3,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 kişilik
125 gram brokoli
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Brokolileri küçük küçük doğrayalım. Tencereye 4 çorba kaşığı sıvıyağı aktarıp, küp doğranmış soğanı pembeleştirelim. Küçük doğranmış brokolileri ekleyip yumuşayana dek kavuralım. 2 Sonrasında üzerini aşacak kadar su ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, ağır ateşte brokoliler iyice yumuşayana dek pişirelim. Diğer yandan yumurta sarısını çırpıp sütle birlikte karıştıralım. 3 Çorbayı ateşten almadan 1 dakika önce üzerine sütlü karışımı dökelim. 1 dakika daha karıştırarak pişirip ateşten alalım. Servis yapalım.
Not: Çorbayı pişirdikten sonra arzuya göre robotton geçirebilirsiniz.
|
Brokoli Çorbası |
|
gönül sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40794
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2009
3,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
250 gr. tavuk
2 kaşık tereyağı
1 bardak haşlanmış bezelye
250 gr brokoli çiçek kısmı
2 adet havuç
1 adet kereviz
1 limon
6 bardak su
tuz
karabiber.
Yapılışı:
Havuçlar ve kerevizler küçük küp şeklinde doğranıp 4 bardak suyla kuşbaşı doğranmış tavuklara ilave edilerek haşlanır. Ayrı bir kapta pirinç 2 bardak su ile haşlanıp tavuklu karışıma katılır. Brokolilerin çiçek kısımları kesilerek çorbaya ilave edilip bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınır, limon suyu ile birlikte servis yapılır.
|
BROKOLİ ÇORBASI |
|
Gülali
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Ayaş |
Kısa URL: https://ml.md/lc64730
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
3,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
800 gram brokoli
600 ml sıcak sebze suyu
500 ml süt
150 gram süt kreması
150 gram taze kaşar peyniri
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 Limonun suyu
Tuz
Karabiber
Brokoliyi parçalara ayınp yıkadıktan sonra bol suda haşlayalım ve bir kase kadarını ayıralım.
Kuru soğanı ve sarımsağı ayıklayıp yemeklik doğrayalım.
Soğanı yağda pembeleşene kadar kavurup önce sanmsağı bir dakika sonrada brokoliyi ilave edip bir iki sefer daha kanştırdıktan sonra varsa sebze yoksa et suyunu ilave edip bütün sebzelerin iyice pişmesini sağlayalım.
2 çorba kaşığı unu 75 gr yağda kokusu çıkana kadar kavurup soğuk süt ilave edip gevşetelim.
Bu esnada pişmiş olan sebzeleri bir bender yardımı ile püre haline getirip kremayı, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip sütlü karışıma (meyaneye) katalım.
Bir taşım daha kaynatıp üzerine ayırdığımız brokrülerden ve kaşar peynir rendesinden koyup sıcak olarak servis yapalım.
Not: İsteyenler üzerine kırmızıbiberli yağ ve çorbalık kıtır ekmek koyarak servis yapabilirler.
|
Brokoli Çorbası |
|
akyel
Aşçı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 18 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc47020
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
3,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
Tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
|
Brokoli Çorbası |
|
yediveren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64470
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011
3,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber
Çiçeklerine ayırdığınız brokoliyi beş dakika haşlayın, yarım çay bardağı haşlama suyundan ekleyip blender'dan geçirin. Unu tereyağında kavurun. Rengi dönünce süt ve suyu ilave edin. Brokolileri, tuz ve karabiberi ilave edip bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Haşlanmış brokoli ve pul biber ile süsleyerek servis yapın.
|
Brokoli Çorbası |
|
seyyare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc66472
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011
3,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. brokoli
2 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Brokolileri yıkayıp, süzdükten sonra bol suda 15 dakika haşlayın. Tencereye margarini koyun, ince kıyılmış soğanı ekleyip, kavurun. Yıkayıp ince kıydığınız pırasayı da soğana ekleyin. Beraber kavurun. Unu serpip, kavruluncaya kadar devamlı karıştırın. Yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ilave edin. Ardından suyu ekleyin. Çorbanın tuzunu ayarlayın. Kaynayınca brokolileri tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirin.
|
Brokoli Çorbası |
|
sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc69257
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2011
3,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr brokoli
3 pırasa
100 gr krema
Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin. Tekrar kavurun. Üzerine 6 bardak su ilave edilip, düdüklü tencere de pişirin. Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın. Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın.
|
Brokoli Çorbası |
|
torpil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2011
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc75183
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
3,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg brokoli
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Brokoliyi üstüne cıkacak sekilde su ile haşlayın.Brokolinin sapları yumuşayınca kaynama suyu ile birlikte blendır ile püre haline getirin. Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun.Brokoli püresi ekleyip kaynatın. Biraz kaynadıktan sonra sütü ilave ederek karıştırın. Tuzunu ekleyip, üzeri için isteğe bağlı tereyağında pulbiber eritip, çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
Brokoli Çorbası |
|
ismet ata
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94763
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2013
3,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet orta boy soğan
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince su
Küçük küçük doğranmış soğanı tereyağı ile kavurun. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
|
Brokoli Çorbası |
|
beyaz menekşe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc102383
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2014
2,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram brokoli
1 adet patates
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı su
Tuz
Nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte brokolileri kıyıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. Üzerine çiçek şeklinde koparılmış brokoli, taze nane yaprakları, ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Karıştırıp sıcak olarak ikram edin.
|
Brokoli Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101070
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2014
2,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram brokoli
250 gram karnabahar
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
4 su bardağı su (ılık)
1 tablet tavuk bulyon
1 adet orta boy patates
1 çay kaşığı mercanköşkü (taze veya kuru)
1.5 su bardağı süt
5 sap maydanoz
Ilık suda bulyonu eritin. Soğan, sarımsak ve patatesleri katın. Su kaynadıktan sonra ateşi kısın. Yaklaşık olarak 10 dakika pişirin. Brokoli, karnabahar ve zeytinyağı ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzelerin üçte birini ayırın. Kalana mercanköşkü ilave edip tamamen püre olmayacak şekilde robottan geçirin. Süt ve ayrılan sebzeleri katıp bir kez karıştırın. Maydanozu ekleyin. Servis yapın.
|
Brokoli Çorbası |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106690
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
2,827 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr brokoli
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy haşlanmış havuç
1 çorba kaşığı un
1 adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sıvı yağda küçük küçük doğranmış soğanları sarartın. Daha sonra üzerine çok ufak dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin ve 3- 5 dakika kavurun.
Üzerine tavla zarı iriliğinde doğradığınız haşlanmış havuçları ekleyin.
Bir başka kapta yumurtanın sarısını ve unu, yaklaşık 1 litre kadar su ilave ederek, topaksız bulamaç haline gelene kadar çırpın.
Bu karışımı tencereye dökerek, tuz ilave edin ve kısık ateşte karıştırarak pişmeye bırakın.
Üzeri göz göz bir görünüm kazanana kadar bu şekilde pişirip ocaktan alın ve servis yapın.
|
Brokoli Çorbası |
|
Alevcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc96811
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2014
2,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
300 gram brokoli
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt ya da çiğ krema
3 çorba kaşığı kesme hamur (istenirse)
7 su bardağı su
Tencerede tereyağını eritip unu ekleyin ve 2 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış brokolileri, süt ve suyu katıp kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ekleyip 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Çorbanın içine istenirse erişte ya da makarna ilave ederek de besleyici bir çorba yapabilirsiniz. Sıcak servis yapın.
|
Brokoli Çorbası |
|
aydınhavası
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc108062
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015
2,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
50 gram brüksel lahanası
Yarım kg brokoli
4 adet patates
2 adet tavuksuyu tableti
Zeytinyağı, su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın. Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tavuksuyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blendırdan geçirin.Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek, servis yapın.
|
Brokoli Çorbası |
|
everest
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc131426
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2018
1,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://annevebebek.gov.tr
500 g brokoli
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı süt kreması
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz
Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz.
|
Brokoli Çorbası |
|
çerçeve
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc133276
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
863 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. brokoli
1 büyük boy havuç
2 bardak süt
1 kahve fincanı zeytinyağı veya tereyağı
2 corba kasigi un
2 cay kasigi tuz
1 cay kaşığının ucuyla cok az şeker
1/2 cay kasigi karabiber
Bir miktar pulbiber (aci sevenlere)
Normal buyuklukte bir tencereye su konur ve alti yakilir. bu suyun icine 1 buyuk boy havuc rendelenir. su kaynamaya baslayinca cicekler halinde ayrilmis brokoliler kaynayan suya atilir ve 10 dk. haslanir. ayri bir kapta un yagda hafifce kavurulur ve icine sut dokulur. koyulasdmaya baslayinca icine tuz, seker, karabiber ve pulbiber atilir. bu karisim 10 dk haslanan brokolinin uzerine karistirilarak atilir ve brokoliler iyice ezilir. 5 dk da bu sekilde kaynatilir ve yemeye hazirdir.
|
|