|
|
Brokoli |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1253
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2006
2,590 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.
Uzmanlar brokolinin havuçtan daha çok beta karoten içerdiğini söylüyor. Ayrıca, A, C, E vitaminleri bakımından oldukça zengin bir sebze brokoli. Demir, selenyum, bakır ve potasyum kaynağı. Prostat ve meme kanserine karşı etkin koruyucu maddeler içeriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Antioksidan özelliği var. Hücre zarlarına ve hücre DNA'sına zarar veren serbest radikalleri zararsız hale getiriyor. Ayrıca çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesini önlüyor. Kolestrole iyi geliyor. Kan şekerini düzenliyor.
Bozuk hücreleri yok eder. Yüksek kolesterolü düşürür bakterileri öldürür.
|
Brokolinin Faydaları |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172006
Gönderme Tarihi: 12.May.2023
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
Brokoli kanser karşıtı bir sebze. Haşlandıktan sonra tüketilen brokolinin haşlama suyu bağırsaklara iyi gelir.
Brokoli salatası içerisinde onlarca vitamin ve mineral var. Ara öğün olarak tüketilebilir.
Bağırsak floryasını tertemiz yapar.
Çiğ olarak da tüketilebilen brokoli haşlandığında içerdiği vitaminlerin çoğunu kaynatıldığı suya bırakıyor. Bu nedenle de uzmanlar, haşlama suyunun değerlendirilmesini öneriyor.
Kalorisi düşük bir sebze olduğundan diyetlerde de sıkça yer alan brokoli, dondurularak saklanıp, daha sonra da tüketilebiliyor.
100 gram çiğ brokoli yalnızca 34 kalori, ayrıca 2,5 g protein, 2,9 g karbonhidrat ve 0,2 g yağ içeriyor.
|
|
Brokoli Tarifleri Besinlerin Değerleri
|
|