https://www.posta.com.tr
Eti bekletmek için:
Yarım kg. biftek
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım limon suyu
6 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay bardağı sıvı yağ Brokoli harcı
1 adet brokoli
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet salatalık turşusu
3 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı susam
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı sumak
Etlerinizi sos malzemesiyle karıştırarak, bir gece buzdolabında bekletin. Şerit şeklinde doğranmış biftekleri, sıvı yağda kızartıp kenara alın. Patatesi haşlayın ve küp şeklinde doğrayın.
Etleri kızarttığınız tavada, ay şeklinde doğranmış soğan ve brokoliler kavurun. Doğranmış patatesi, baharatları, et ve tavuk suyunu ekleyerek 15 dakika pişirin, susam serperek servis yapın.
|