Kısa URL: https://ml.md/lc114058
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2016
2,020 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket midye makarna
150 gram brokoli
150 gram krema
2 yemek kaşığı margarin
1 diş sarımsak
1 tutam kuru fesleğen
1 tutam tuz
Bir kapta brokoli haşlanır ve çicekleri ile sapı ince ince doğranır. Midye makarna kaynamış tuzlu suda 10 dak. haşlanır ve süzülür, tavaya margarin alınır dövülmüş sarımsak eklenir ve 1, 2 dak. çevrilir. İnce doğranmış brokoli bu karışıma eklenir ve 5 dak. iyice karıştırılır. Üzerine istenilen miktarda kuru fesleğen eklenir. Ardından karışıma krema eklenir ve iyice karıştırılır. Makarna bu karışıma eklenir , kısık ateşte sos tamamen makarnaya yedirilene kadar karıştırılır.Tabağa alınan makarna sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc142477
Gönderme Tarihi: 04.May.2019
573 defa indirildi / yazdırıldı
350 gram ince uzun makarna
350 gram brokoli
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Makarnayı kaynar tuzlu suya atıp 6 dakika haşlayın. Brokolileri haşlanan makarnaların bulunduğu tencereye alıp 3 dakika daha birlikte haşlayın. Süzgece alıp süzün.
Küçük bir tavaya krema, tereyağı ve peyniri alın. Kısık ateşte peynir eriyip kıvamlı bir sos halini alana kadar bekletin.
Sosu makarna ve brokolilerle harmanlayın. Servis tabağına alarak ceviz ve karabiber serpip servis yapın.