Kısa URL: https://ml.md/lc60905
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2011
3,023 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket penne makarna
1 tencere dolusu kaynar su (haşlamak için)
1 tutam toz parmesan peynir
2 dal brokoli
2 çorba kaşığı krema
bir tutam tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
Öncelikle penne makarnamızı bir tencerede haşlıyoruz. Süzgeçten geçirip, soğuk suyla yıkıyoruz (bu işlemle makarnalar birbirine yapışmıyor ve daha diri oluyor ancak vitaminler suda kaldığı için, üzerinden soğuk su geçirmeseniz de olur). İçindeki suyu tamamen döktüğümüz tencereye sıvı yağı koyuyoruz ve makarnalarımızı yağlıyoruz. Sonra tuzunu da ilave edip makarnamızı üzeri örtülü bir şekilde bir kenarda bekletiyoruz. Bu sırada brokolilerimizi haşlıyoruz. Brokoliler pişince, bir kenarda bekleyen makarnamızı son kez, hızlıca bir ısıtıyoruz. ısıtırken içine brokoli ve kremayı da ekliyoruz. Krema ısınınca yemeği ocaktan alıp şık bir tabakta sıcak sıcak servis ediyoruz. Tabii üzerine toz parmesanı eklemeyi de unutmuyoruz.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 28.08.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc132330
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2018
764 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr kepekli penne
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı Deniz tuzu
1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
1 tutam Taze öğütülmüş karabiber
100 gram brokoli
5 su bardağı ince rendelenmiş keçi peyniri
Büyük bir tencerede su kaynatın. Bu esnada geniş bir tavada orta dereceli ateşte tuz ve karabiber ile tatlandıracağınız soğanı kavurun. Ateşi kısığa alıp ara sıra karıştırarak yaklaşık 12 dakika pişireceğiniz soğanları bir kenara ayırın.
Kaynayan suya penneleri ekleyin ve yaklaşık 6 dakika kadar pişirin ve brokolileri ekleyin ve arada bir karıştırarak makarnaların al dente kıvamına gelmesini bekleyin.
Makarna suyunun 1/2 fincanını ayırın ve makarnaları süzüp geniş bir kaba aktarın.
Tereyağını kızdırıp makarnalara ilave ederek karıştırın.
Servis kabına koyduğunuz makarnaya, makarna suyunun 1/3 fincanını ve 3 1/2 fincan peyniri soğanlı karışıma ekleyin. Makarnaları servis tabaklarına pay edin ve her birinin üzerini kalan peynirler ile süsleyerek servis edin.