90 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
200 gram Kuvertür bitter çikolata (Ufak parçalar halinde)
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
¾ su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya aroması
½ çay kaşığı karbonat
¼ su bardağı kakao
Fırın 175 derecede ön ısıtma yapılır.
Oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarin ile bitter çikolata ocak üzerinde karıştırılarak eritilir ve soğuması için tezgah üzerine alınır.
Başka bir kabın içinde yumurta, şeker ve vanilya aroması mikser ile çırpılarak krema kıvamınagetirilir. Kuru olan malzemeler un, kakao, karbonat bu karışıma ilave edilir.
Erimiş ve soğutulmuş çikolata bir tahta kaşıkile hamura, fazla karıştırmadan yedirilir.
Muffin kalıbına yerleştirilen kağıt kaselerin içine bu karışım, kapların yarısına kadar gelecek şekilde paylaştırılır. Ve ön ısıtmalı fırında 18-20 dakika pişirilir. Süre sonunda fırından çıkarılır. Soğuması için tel ızgaraya alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc45527
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2009
7,509 defa indirildi / yazdırıldı
2 yumurta
1/2 paket tereyağı
2,5 çay bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
100 gr. fındık (arzuya göre)
2 paket vanilya
Kağıt kek kalıpları veya muffin kalıpları
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpın. Sütü eritip ılıttığımız yağı kakaoyu ve vanilyaları ilave edip çırpalım. Karışımın 1,5 çay barağını ayıralım. Kalan karışıma elenmiş unu, kabartma tozunu ve fındıkları ilave edip tekrar karıştıralım. Kağıt kek kalıplarının yarısına gelecek kadar hamuru paylaştıralım. Kalıpları fırın kabına dizin 170 derece ısılı fırında pişirelim. Kürdan kontrolüye fırından alıp ayırdığımız kakaolu sıyvıyı üzerine küçük bir kaşık yardımı ile gezdirelim.