|
Browni Kek |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc81312
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2012
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un (keki için)
4 adet yumurta (keki için)
1 su bardağı şeker (keki için)
1 su bardağı sıvıyağ (keki için)
3 yemek kaşığı kakao (keki için)
1 paket kabartma tozu (keki için)
1 yemek kaşığı nişasta (çikolata sosu için)
2 yemek kaşığı un (çikolata sosu için)
1 yumurta (çikolata sosu)
3 su bardağı süt (çikolata sosu için)
1.5 su bardağı şeker (çikolata sosu için)
Kek için olan tüm malzemeleri karıştır fırında pişir. Çikolata sosu için hepsini karıştır. Kekin üzerine dök. Piknik bisküviyi rondoda çek veya ez. üzerine serp. İsteğe göre çikolata rendeleyerekte servis edilebilir. Soğumaya bırak. Servis et.
|
Brownie |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc44943
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009
2,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1½ su bardağından 1 parmak az un (150 gr)
2 çay bardağı toz şeker (150 gr)
100 gr Sana Hamurişi
1 çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (100 gr)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Hazırlanışı
1. Fırınınızı 180°C"ye ısıtın. Kare bir kek kalıbını (ısıya dayanıklı cam kalıp da olabilir) yağlayın, hafifçe unlayın.
2. Yayvan bir tencerenin içini yarısına kadar su doldurun. İri parçalara ayrılmış çikolatayı ve Sana Hamurişi'ni ısıya dayanıklı bir kaba koyduktan sonra tencerenin içine oturtun ve ateşe koyun. Orta ateşte ara sıra karıştırarak yağın erimesini sağlayın. Kabı tencerenin içinden alarak çikolatalı karışımı ışımaya bırakın.
3. Unu, kabartma tozunu, tuzu, vanilyayı ve kakaoyu bir kaba birlikte eleyin, karıştırın.
4. Yumurta ve şekeri geniş bir kâsede mikserin orta hızında 1 dakika çırpın.
5. Çikolatalı karışımı ilave edin. Unlu karışımı da ekleyin. Tahta kaşıkla altüst ederek karıştırın. Cevizi ilave edin, tekrar karıştırın.
6. Kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Brownie fırından çıktığında içi çiğ köfte gibi görünecektir. Pişirmeye devam ettiğiniz takdirde soğuduktan sonra çok kuru olacağından süreyi aşmamaya dikkat etmelisiniz.
7. Brownie'yi soğuduktan sonra kare dilimlere keserek servis yapın.
Not: Brownie ertesi gün daha lezzetli olacağı için bir gün önceden pişirmenizde fayda vardır.
|
|