Kısa URL: https://ml.md/lc84933
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2012
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo Brüksel lahanası
1 çorba kaşığı tereyağı
Lahanaların başlarını hafifçe kesip, sarı yapraklarını alarak 3-4 defa yıkayınız.
İçinde 1/2 çay kaşığı karbonat bulunan bol kaynar suda 12 dakika haşlayıp soğuk su akıtarak soğutunuz ve bir kenara ayırınız.
Servis yapacağınız zaman bir süzgeçle kaynar suya batırıp 2-3 dakika bekleterek çıkarınız.
Tuzlayarak tereyağında 3-4 dakika sote yapıp servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc146722
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2019
933 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket Brüksel lahanası
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Üzeri için:
Süzme yoğurt
Brüksel lahanalarımızı yıkadıktan sonra bir tencerede 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağını eritip haşladığımız Brüksel lahanalarını bir tutam tuzla kavuruyoruz.
Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurduğumuzu üzerine döküp, zeytinyağı ile tavada çevirdiğimiz toz kırmızı biberi üzerine döküp tatlandırıyoruz.