|
Buğday Çorbası |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6777
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
3,903 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 bardak tavuk suyu
1 kahve fincani bugday
1 kahve fincani misir
2 kasik sade yag
2 bas soğan
Beyazindan biraz tavuk eti
Bugday ve misiri aksamdan temizleyip bol suda islatin, iyice kabarsinlar, derin bir tencerede 2 kasik yag eritin, 2 bas soğani kabuklari soyulup yikandiktan sonra, çok ince dograyip tencereye atin, hafifçe pembelestirin ve 6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyun, bugdayi, misiri ilave edin, eger varsa biraz tavuk eti didikleyin, hepsi iyice pisince bol limon ilavesiyle servis yapin.
ML® Buğdaylı Çorba için tıklayın
|
Sahrap'ın Buğday Çorbası |
|
serin
Aşçı
Kayıt: 16.11.2008
Mesajlar: 14
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33472
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2009
3,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı aşurelik buğdayı 1 gece önceden ıslayın. Ertesi gün bu suyu döküp temiz ve bol suyla haşlayın. Diğer tarafta 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta ve 1 kg yoğurdu tel çırpıcı ile çırpın. İçine et ya da tavuk suyu ile biraz tuz ekleyip ateş üzerine alın. Haşladığınız buğdayı da ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın, sık sık karıştırarak en az 15 dakika bekleyin. Kıvamı koyulaşan çorbayı ocaktan alıp üzerine kuru nane ekleyerek servis edebilirsiniz.
Değerlendİrme: Aşurelik buğdayın besin değeri iyi, kan şekerini hızlı yükseltmez, içindeki yoğurt kalsiyum ve protein açısından çok değerli. Sağlıklı sofralar için çok uygun.
|
Buğday Çorbası |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22435
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2008
3,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 su bardağı aşurelik buğday (100 gr)
10 su bardağı et veya tavuk suyu (bulyon da olabilir) (2,5 lt)
1 adet küp şeklinde doğranmış havuç
1 adet kereviz (sapı ile birlikte küp doğranmış)
1 adet kuru soğan
2 adet pırasa (2 cm'lik parçalar halinde doğranmış)
2 çay kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (200 gr)
1/2 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı kuru biberiye
2 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Peynirli Krutonlar için:
2 adet kalın tost ekmeği
1/2 su bardağı rende çedar veya kaşar peyniri (100 gr)
Yapılışı
Buğdayı bir gece önceden sıcak suda ıslatın.
ıslattığınız buğdayı, derin bir tencerede 10 su bardağı tavuk veya et suyuyla, 45 dk kadar kısık ateşte haşlayın. Doğranmış sebze, kuru soğan, kuru nane, defne yaprağı, kuru biberiye ve salçayı buğdaylı et suyuna ilave edip, tuz ve biberiye ile lezzetlendirin. Çorbayı kısık ateşte 20 dk pişirin. Defne yaprağını çıkarıp, 1 su bardağı kuru fasulyeyi ilave edin ve 10 dk daha kısık ateşte, pişirmeye devam edin.
Çorbayı, peynirli krutonlarla servis yapın.
Krutonlar için:
Tost ekmeklerini tost makinesinde kızarttıktan sonra, kenarlarını kesin. Ekmeklerin üzerine rende çedar ya da kaşar peynirini serpin ve emekleri, fırınıda, peynirler eriyene kadar pişirin. Üzerine peynir eritilmiş tost ekmeklerini, kare şeklinde keserek hazırlayın.
|
Buğday Çorbası |
|
trm77
Aşçı
Kayıt: 01.02.2008
Mesajlar: 16
|
Kısa URL: https://ml.md/lc21046
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2008
3,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
3 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı margarin
7 bardak et suyu
1 çorba kaşığı kuru nanae
1 soğan
tuz
kırmızıbiber
Hazırlanışı
Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım.
Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim.
Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim.
Bir tavaya yağı alalım.Yoğurdu ekleyip iyice çırpalım.
Çırparken ılık et suyunu ekleyelim.
Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim.
Kırmızı biberi naneyi ekleyelim.
Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim
|
BUĞDAY ÇORBASI |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22606
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
3,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı aşurelik buğday
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3 su bardağı yoğurt
7 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Buğdayı ayıklayıp iyice yıkayın. Bir taşım kaynatıp suyunu süzün. Buğdayı tekrar sıcak suda beş dakika haşlayıp tencerede 4-5 saat bekletin. Buğdaya, et suyunu ve tuzunu katıp iyice pişirin. Sıvı yağ ve yoğurdu birbirine katıp karıştırın. Karışımı yavaş yavaş çorbaya ilâve edin. Soğanları incecik kıyıp tereyağında öldürün. Üzerine kırmızı pul biberi ve naneyi ekleyip bu kanşımı da çorbaya ilâve edin. Tencereyi ocaktan alın. Afiyet olsun.
|
Buğday Çorbası |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65702
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı buğday
3 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Kırmızıbiber
Nane
Bir gece önceden ılık suda bekletilmiş buğdayı süzüp, üzerine suyu koyarak haşlayın. Ardından nohudu ekleyip, 15 dakika daha pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın suyundan azar azar ilave ederek ılıtın ve çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, iki taşım daha kaynatın.
|
Buğday Çorbası |
|
direnç
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67185
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2011
2,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
4-5 yaprak nane
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
Buğdayın üzerine 2 parmak geçecek kadar su koyup 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine 4-5 su bardağı su koyun. Ocağa koyun ve yarım saat pişirin. Buğday tam yumuşamışsa nohutu ekleyin ve 1 su bardağı su katıp, 15 dakika daha pişirin. Tuz katıp altını kapatın. Ilınınca çırpılmış yoğurdun içine çorbadan 1 kepçe koyup karıştırıp tencereye boşaltın. Bir tavada kıyılmış soğanı tereyağında iyice kavurun. Üzerine nane ve pul biber ilave ederek kâselere aldığınız çorbaların üzerine paylaştırın.
|
Buğday Çorbası |
|
yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65078
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Buğdayı bir gece öncesinden üzerini dört parmak geçecek kadar suyla haşlayın. Nohutları da akşamdan suya koyun. Sabah yumuşayana kadar haşlayın. Nohutların suyunu süzüp buğdaya ekleyin. Yeteri kadar su ilave ederek bir taşım kaynatın. Yoğurdu çorbanın suyuyla ılıklaştırın ve sürekli karıştırarak çorbaya katın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
|
Buğday Çorbası |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65140
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. yoğurt
1 su bardağı buğday
1 çorba kaşığı nane
Tuz
Buğdayı bol suda haşlayın. Bir kapta yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan biraz koyarak yoğurdu ılıklaştırın ve yavaş yavaş çorbaya katın. En son bütün çorbanın içine bir miktar tuz atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine nane dökerek servis yapın.
|
Buğday Çorbası |
|
kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc72932
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2012
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı dondurulmuş mısır
1 su bardağı yoğurt
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er çay kaşığı kırmızı pul biber ve nane
6 su bardağı su ya da et suyu
Akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatmaya bıraktığınız, buğday, nohut ve kurufasulyeyi süzün, üzerine suekleyip30dakika kadarpişmeye bırakın. Buğdaylar pişince çorbanın içinemısırları ilave edip10dakika kaynatın.Çırpılmış yoğurdu da çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırın ve tencereye dökün. Buarada ayrı bir yerde çok ince kıyılmış soğanı tereyağında 5 dakika kavurun. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine dökün. Sonrasında kırmızı pul biber ve naneyi gezdirin. Sıcak sıcak sofraya getirin.
|
Buğday Çorbası |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141312
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
796 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
500 gram çorbalık buğday
500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle buğdayı 3-4 saat kadar suda bekletin. Süzdürüp, bir tencereye alın. Üzerine 2,5 litre su ilave edip, kaynamaya bırakın. Buğdaylar yumuşayınca çorbanın sıcak suyundan da katarak yoğurdu ılıştırın ve karıştıra karıştıra çorbaya katın. 10 dakika birlikte pişirdikten sonra, tereyağını ayrı bir kapta eritip, çorbanın üzerine gezidirin. Son olarak tuzunu ve nanesini de ekleyerek ateşten alın.
|
|