1 çay kaşığı hardal
1.5 çay bardağı buğday
7 adet taze soğan
1.5 yemek kaşığı margarin
7 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet domates
2 su bardağı et suyu
Tuz
Dereotu
Kuru nane
Kırmızı toz biber
Haşlanmış buğdayı et suyu ile kaynatın. Yoğurdu çırpıp ilave edin. Orta ateşte pişirin. Unu soğuk su ile sulandırdıktan sonra tencerede alıştırarak ilave edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc67632
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2011
2,460 defa indirildi / yazdırıldı
Ebru Omurcalı
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kilo yoğurt
1 demet taze soğan
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı
5 bardak su
Tuz
Karabiber
Aşurelik buğdayı haşlayın ve suyunu ayırın. Ayrılan su ve yoğurt ile ayran yapın. Soğanları minik doğrayıp, sirke, zeytinyağı, buğdayı ve baharatları ilave edin.