1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış buğday
1 büyük kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
Et suyu
Sosu için:
2 kaşık kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
Haşlanmış nohut ve buğdayı 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Ayrı bir yerde terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un ve et suyunu karıştırıyoruz. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ılıtarak çorbaya ilave ediyoruz. Üzeri için tereyağını eritip altını kapatıyoruz ve kuru nane ilave edip karıştırıyoruz. Pişen çorbanın üzerine döküyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc141315
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
737 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 dal taze nane
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı buğday
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Akşamdan buğdayları ılık suya koyup sabaha kadar bekletin. Sabah buğdayları ocağa koyup yumuşayana kadar su ile pişirin. Buğdayları soğuk sudan geçirip yoğurt ile karıştırın. Çorbanın kıvamına göre soğuk su ilave edebilirsiniz. Ardından tuz ve kuru nane ilave edin.
Servis tabağına alıp üzerine ise bolca taze nane koyun. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Arzu eden servis yaparken çorbaya buz da ilave edebilir.