|
Buğu Kebabı |
|
umrank
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc906
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006
3,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 küçük karnabahar
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
½ demet dereotu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı fesleğen
1 yemek kaşığı tuzot
1 tabaka yağlı kağıt
Soğanları küp şeklinde doğrayın. Yağı tencerede eritip soğanları kavurun. Etleri ilave edip yumuşayana dek soteleyin. Salçayı ekleyin. Ardından küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın . Etlere az sıcak su ekleyip susuz kalana kadar pişirin. Karnabaharlar, tuzot, fesleğen, kimyon katıp karıştırıp ocaktan alın. Yağlı kağıdı istenilen büyüklükte kesin. Pişen etli yemeği porsiyon olarak yağlı kağıdın ortasına koyun. Üzerine doğranmış sarımsakları, ince kıyılmış dereotlarını ekleyip kağıdı bohça gibi kapatın. Üzerini hafifçe yağlayın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kağıdıyla servis yapın.
ML® Buğu Kebabı için tıklayın
|
Buğu Kebabı |
|
Şükriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali |
Kısa URL: https://ml.md/lc7641
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuşu eti
1 demet dereotu
1 adet küçük soğan
1 demet maydanoz
1 adat iri havuç
1 Çorba kaşığı yağ
1 adet kereviz
Yeteri kadar tuz ve karabiber.
2 adat patates
Küçük kemikli kesilen kuzu eti pişecek tencereye konur, üzerine harçlar konur, güzelce karıştırılarak hazırlanır. Tencerenin kapak konacak kıvrım yerine su ile undan koyuca hamur yapılır, kapak tencerenin ağzına konur, hiçbir taraftan hava almaz, orta ateşli fırında pişirilir, ondan sonra çıkarılıp servis edilir. Kendi suyuyla pişer açıktan su konmaz.
|
Buğu Kebabı |
|
ismileyla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2008
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22679
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
2,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. Antrikot
3 kaşık tereyağı
2 kaşık margarin
1 adet soğan
100 gr. arpacık soğan
3 adet domates
1 kâse bezelye
2 adet havuç
Et suyu
Karabiber
1 limon kabuğu
Tuz
Kalınca dilimlenmiş antrikotları una bulayıp, fazlasını silkeleyin. Yağı eritip baş soğanı kavurun. Etleri üzerine koyup, yüksek ateşte hafifçe kızartın. Tuz ve karabiberi ilâve edin. Arpacık soğanları soyup, tuzlu suda birkaç dakika haşlayıp, etlerin üzerine dizin. Et suyunu dökün. Rendelenmiş domates, haşlanmış havuç ve bezelyeyi ve limon kabuğunu üzerine yayın. Kapağını kapatıp, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
Buğu Kebabı |
|
bahar gözlüm
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58594
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2010
2,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun butu eti
1 çorba kaşığı sâde yağ
1 küçük baş havuç
Yarım kilo arpacık soğan
1 kahve kaşığı kekik
2-3 âdet domates veya yarım kaşık ezmesi
Tuz
Karabiber
Etin kemikleri çıkarılarak kuşbaşı doğranır. Kuçuk bir güveç veya tencereye konur. İçine soyulmuş arpacık soğanı kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates, havuç, kekik, tuz, biber ve yağ konur. Güvece konmuşşa iki kat yağlı kâğıt ile ağzı kapatılarak bağlanır. Tencereye konmuşsa kapağın kenarına hamur sıvanarak kapatılır. Üzerine ağırlık konduktan sonra hafif ateşte 1.5-2 saat kadar pişirilir. Sofraya alınacağı zaman servis tabağına boşaltılır. İsteğe göre garnitür olarak patates veya bezelye ilâve edilir.
|
Buğu Kebabı |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59737
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2011
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
1/2 su bardağı acı krema
1 çay kaşığı tuz
1 orta boy havuç (kazınıp 2 cm boyunda kesilmiş)
1 küçük kereviz (kabuğu soyulup parmak boyunda kesilmiş)
1 su bardağı ayıklanmış bezelye
1 defne yaprağı
100 gr (1/2 su bardağı) süt
Önce havucu, kerevizi ve bezelyeyi ayrı ayrı haşlayıp süzerek bir kaba alınız.
Orta boy bir tencerede etleri 2 su bardağı su ile harlı ateşte pişiriniz. Su kaynamaya başlayınca etleri, suyunu süzerek ayrı bir kaba çıkarınız.
Daha büyük bir tencereye haşlanmış etleri, tuzu ve defne yaprağını ve kalan suyu koyup 50 dakika ağır ateşte pişiriniz. Tencereye önce haşlanmış havuç ve kereviz, sonra da haşlanmış bezelyeyi ekleyip 5 dakika daha birlikte pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp suyunu süzerek etleri ve bezelyeleri ayırınız. Sebzeleri sıcak olarak saklayınız. Bir başka küçük kapta, un ve sütü kuvvetlice çırparak birbirine karıştırınız.
Süzdüğünüz et suyunu ağır ateşe koyunuz. Et suyu kaynamadan unlu süt karışımını et suyuna çırparak yediriniz.
Kaynar et suyunu eti koyacağınız tencereye döküp ağır ateşte 10 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alınız.
Etleri ve sebzeleri bir servis tabağına yerleştiriniz. Yemeğin salçasına kremayı ekleyip bir iki kez karıştırınız.
Kremalı sosu etlerin üstüne döküp, hemen servis ediniz.
|
Buğu Kebabı |
|
yeşeren dallar
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc61891
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo koyun eti (but kısmından kuşbaşı doğranmış)
1 kahve kaşığı kekik
2-3 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 baş sarımsak
tuz
karabiber
4 adet domates veya 1 kaşık salça
1 kaşık tereyağı
100 gram arpacık soğanı
1 kutu bezelye
Etin kemiklerini ayırıp, kuşbaşı olarak doğrayınız. Bir küp veya düdüklü tencere içine kabuğu soyulmuş soğan, verev olarak doğranmış havuç, domates veya salça, tuz, karabiber, defne yaprağı, kekik ve yağı katınız. Bir bardak da su katıp, pişiriniz. Normal tencerede yapılacaksa, tencerenin ağzı buhar çıkarmaması için hamurla sıvanmalıdır. O zaman 1,5 saat pişirilir. Yemek anında bezelye ile servis yapınız.
|
Buğu Kebabı |
|
gündüz yüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc65434
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011
2,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
500 gr. kuşbaşı et
1 adet defne yaprağı
500 gr. domates veya domates salçası
1 kaşık tereyağı
1 su bardağı su
Yarım kg. arpacık soğanı
Tuz
Karabiber
Kekik
Eti ufak parçalar halinde kesip, tencereye koyun. Doğranmış domatesi, defneyi, karabiberi, kekiği, tereyağını ve arpacık soğanlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
|
Buğu Kebabı |
|
Yüksel Eralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72252
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2012
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kuzu incik
1 adet kıvırcık salata
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 adet limon
1 yumurta sarısı
Tereyağında taze soğanlar çevrilir ve kuzu incikler çevire çevire kızartılır. Sıcak su eklenerek pişirilir. Kıvama gelince marul ve dereotu eklenir. 2-3 dakika pişirilip yumurta sarısı ve limon ile terbiye edilir.
|
Buğu Kebabı |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72837
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
40 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
1/4 paket margarin
Tuz
Karabiber
Arpacık soğanları soyduktan sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etleriyle birlikte bir tencereye koyalım. Margarini de ilave edip, ocağın üstüne oturtalım.
Rendelediğimiz domatesleri ve diş diş ayıkladığımız sarımsakları, tuzu, karabiberi ve kekiği tencereye ilave edip bir sefer karıştırdıktan sonra, kısık ateşte hiç ağzını açmadan 2 saat kadar pişirelim.
Piştikten sonra, sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Tencerenin ağzı eğer sıkıca kapanmıyorsa, hava almaması için, tencerenin üstüne bir yağlı kağıt koyduktan sonra, kapağını kapatalım.
|
Buğu Kebabı |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82160
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2012
2,167 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram arpacık soğanı
1 diş piyaz doğranmış sarımsak
3 adet iri domates
1 kilo kuzu eti, kemiksiz but veya böbrek yatağı
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 kahve kaşığı kimyon
Tencere kapağını sıvamak için:
3/4 su bardağı su ile karıştırılmış 1 su bardağı un
Güvecin içini tamamen yağladıktan sonra yağ hariç bütün malzemeyi ilave ediniz. Yağı eritipüzerine dökünüz.
Bir kere karıştırıp güvecin kapağını kapatarak, kapağın ve güvecin kenarlarını un ile suyu karıştırarak yaptığınız hamurla sıvayınız.
Fırında 2,5 saat pişirip hemen servis yapınız.
Not: Kapaklı güveç yoksa, tencerede yapılabilir.
|
Buğu Kebabı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95268
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2014
1,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg. Dana eti
500 gr. arpacık soğan
2-3 adet Domates
2 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
Etler kuşbaşı olarak doğranır. Tencereye su konup kaynatılır. Tencerenin içine koyacağınız delikli kapların içine doğranılan etler konur.
Bir tavada sıvı yağ veya margarinde arpacık soğanlar kavrulur. Doğranmış domatesler ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Tuz, karabiber, kekik ilave edilir.
Suyun buharı ile pişirilen etlerin üzerine hazırlanan karışım ilave edilir. Biraz daha buharda bekletilerek maydanozla süslenip servis edilir.
|
Buğu Kebabı |
|
asude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2014
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99686
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg but veya kürek eti
500 gr arpacık sogan
2-3 adet domates
2 çorba kaşıgı margarin
1 tutam tuz karabiber kekik
Eti kuşbaşından küçük olarak dograyınız tencereye soyulmuş soganı eti kabugu soyulmuş ve fındık büyüklügünde dogranmış domatesi tuzu biberi yağını kekigi koyup karıştırınız 1,5 bardak su ilave ediniz orta hararetli ateşte et yumuşayınca ya kadar pişiriniz servis tabagına boşaltıp servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 16.07.2021
|
Buğu Kebabı |
|
napolyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149208
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2020
620 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuşbaşı et
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
10-15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1,5 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Eti tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Farklı bir tencerede arpacık soğanları sıvı yağda kavurun.
Üzerine doğranmış havuç, biber ve patatesleri de ilave edip kavurmaya devam edin.
En son et, bezelye ve sarımsak ekleyin ve pişen etin suyundan da 1 veya 2 su bardağı koyun.
Tuz ve karabiberi de ilave edip pişmeye bırakın.
|
|