|
|
Buharda Mantı |
|
mahmut paşa
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc123669
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Kıyma 300 gr
Mayasız hamur 400 gr
Ekşi krema 150 gr
Soğan 100 gr
Domates salçası 40 gr
Tereyağı 15 gr
Bitkisel Yağ 40 ml
Su 740 ml
Şili (ince) 3 gr
Sarımsak 3 gr
Tuz
Baharatlar
Tereyağı eritin. Soğanı ve sarımsağı bıçakla doğrayın. Sos hazırlanışı: bir kapta salçaya su (40 ml), tuz, çili biberi ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın. Diğer kapta ekşi krema, kesilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın. İkisosu buzdolabında soğutun. Mantı hazırlanışı: çok fonksiyonlu pişiricinin içine 30 ml bitkisel yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Kapağı kapatmadan pişirin. Geri sayım başladıktan sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine kıyma ve soğan koyun, tuz ve baharat ekleyın karıştırın. Kapağı kapatmadan yemeği hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/ Isıtma tuşuna basın. Hazır kıymayı ayrı kaba koyun ve soğutun. Hamuru 0,3 cm kalınlığında açın ve 8 cmlik çaplı daireleri kesin. Kestiğiniz her bir dairenin içine karışımdan biraz koyun ve mantıları yapın. Buharlı pişirici kabının içine yağ sürün (10 ml) ve mantıları koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün (700 ml), üstüne buharlı pişirici kabını yerleştirin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu BUHARLA PİŞİRME, pişirme süresini 30 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Servis yaparken mantıların yanına soğutulmuş sos koyun.
|
Buhar Mantısı |
|
hasbir
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc27127
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2008
2,803 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg. un
Su
Tuz
İç malzeme:
750 gr. koyun eti
750 gr. soğan
1 havuç
1 patates
1 demet maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı:
Un, su, tuz ile sert bir hamur yapılır. İç malzeme tavada et, doğranan soğan, patates, havuç pişirilir. İnce bir şekilde kıyılan maydanoz, baharatlar ve tuz ilave edilir. Malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hamur dört parçaya ayrılır. İnce bir şekilde açılır. Tabak büyüklüğünde parçalar kesilir, iç harçtan konulur. Kenarları üst üstegelecek şekilde kapatılır ve büzdürülür. Sonra buhar tenceresine alınarak suyun buharında pişirilir. Sarımsaklı yoğurtla servisi yapılır.
|
|
Buhar Mantısı Tarifleri Hamur İşleri
|
|