Kısa URL: https://ml.md/lc123552
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2017
1,003 defa indirildi / yazdırıldı
Refika Birgül
10-12 adet Taze Fasulye
150-200 gr. İç Bezelye
1 adet Havuç (Küçük)
1 adet Enginar
2 diş Sarımsak
7-8 adet Yenibahar Tohumu
1 çay kaşığı Zerdeçal
Su (Sıcak)
1 adet enginar, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. 10-12 adet taze fasulyenin soyacak ile kenarlarını alın. 1 küçük havucu da soyacakla şerit şerit parçalara ayırın. Süzgecin üzerine önce enginarı ve fasulyeyi sonra da havuç ve 200 gram iç bezelyeyi yerleştirin ve 10 -12 dakika buharda pişirin.
Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici?nin haznesine Tandır aparatını yerleştirdikten sonra aparatın seviyesini geçmeyecek kadar kaynar su ilave edin ve 95 °Cde Poşe modunda çalıştırın. Aparatın üzerine bir tabak yerleştirin ve doğradığınız sebzeleri tabağın üzerine koyup çoklu pişiricinin kapağını kapatarak pişirin. Kapağın üzerindeki buhar çıkışının kapalı olması gerekmektedir! Servis öncesinde Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğutulup içerisindeki buhar tahliye edilmelidir. Afiyet olsun!
Not: Hazne içerisinde ısıya dayanıklı tabak kullanın. Sebzelerin dokusuna göre pişirme süreleri değişkenlik gösterebilir. Örneğin havuç, patates gibi sert sebzeler; karnabahar, brokoli ya da taze fasulye gibi yumuşak sebzelere göre daha geç pişeceklerdir.