Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Afyonkarahisar Yemekleri > Bükme (Afyonkarahisar) (7 adet - 140,180 defa bakıldı)

Bükme (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bükme (Afyonkarahisar)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc53359
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
2,748 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.afyonyemekleri.com

1 kg. un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı don yağı (iç yağ)
1 su bardağı yeşil mercimek veya patates
100 gr. Haşhaş
1 baş soğan
Tuz, karabiber

Unu, tuzu ve ılık suyu katarak hamuru yoğururuz. Hamuru yoğurduktan sonra sofra boyu açarız. Onu yağ ve haşhaş ile yağlarız ve rulo şeklinde katlarız. Katladıktan sonra tekrar lokma lokma keseriz. O lokmaları da dikdörtgen şeklinde açarız. Diğer tarafta haşladığımız mercimeği kaşıkla ezeriz. İçine yağda kavurduğumuz soğanı ve tuzu, karabiberi de katıp hepsini karıştırırız. Dikdörtgen şeklindeki hamura bu içten koyup katlarız. Onu yağladığımız tepsiye dizeriz. Tekrar üzerine yağ sürüp fırına göndeririz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.04.2024


Bükme (Afyonkarahisar)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115629
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2016
1,377 defa indirildi / yazdırıldı




Ebru Aydın

Hamuru İçin:
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yeterli miktarda su
İçi İçin:
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı don yağı (iç yağı)
1 su bardağı yeşil mercimek
100 gr sürtülmüş haşhaş
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Un elenerek ortası havuz şeklinde açılır. Tuz ve azar azar su ilavesiyle yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Bu hamur iki parçaya bölünür. İlk parça, yufka büyüklüğünde açılıp eritilmiş iç yağla yağlandıktan sonra üzerine, sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürülür ve bohça haline getirilerek serin bir yere alınır. Diğer parça da aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra bohça haline getirilen ilk parça alınıp bu hamurun ortasına konulur. Tekrar bohça şeklinde katlanır ve dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta, haşlanmış mercimeğin içerisine ince doğranmış ve yağda kavrulmuş soğan katılıp, tuz ve karabiber ilavesi ile iyice karıştırılır. Dinlenen hamur, arzu edilen büyüklükte, kare parçalar halinde kesilir. Her parça, oklava ile dikdörtgen şeklinde açılır. Ortasına, hazırlanan mercimek karışımı konularak karşılıklı, iki kenarı uç uca gelecek şekilde, kapatılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra hamurların üzeri yağlanıp 200 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.


Bükme (Afyonkarahisar)

yeşil göl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2016
Mesajlar: 52
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc120501
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2016
1,137 defa indirildi / yazdırıldı




Bir tür börektir. Su ve tuz katılarak yoğrulan undan elde edilen hamur oklavayla açılır. Ezilerek yağı çıkartılmış haşhaş açılan hamurun üstüne sürüldükten sonra eşit parçalara ayrılır. Kesilen parçalar üst üste konularak tekrar eşit parçalara bölünür. Bu parçalar oklava ve elle genişletilerek içine mercimek, peynir, ıspanak veya kıymadan hazırlanmış içler konulup kapatılır. Hazırlanmış malzeme tepsilere konarak mahalle fırınlarında pişirilir.


Bükme (Afyonkarahisar)

özbek
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 03.11.2019
Mesajlar: 15
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc146524
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2019
751 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı iç yağı
1 su bardağı yeşil mercimek
100 gram haşhaş
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Mercimekleri önceden ıslatıp haşlayın. Yumuşayınca süzün.
Soğanı yemeklik doğrayıp kenara alın.
Unu tuz ve suyla karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamuru ikiye ayırıp parçalardan birini iç yağıyla açarak yufka haline getirin.
Yufkanın üzerine sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürün.
Yufkayı bohça şeklinde katlayıp kenara alın.
İkinci hamura da aynı işlemleri uygulayın.
Bu yufkanın ortasına ilk bohçayı yerleştirip yeniden bohça şeklinde katlayın ve kenara koyun.
Soğanı sıvı yağda kavurun.
Süzdüğünüz mercimeklere soğanı, tuzu ve karabiberi ilave edin.
Hamuru 16 parçaya ayırıp her parçayı oklavayla dikdörtgen şekilde açın.
Yufkaların ortasına mercimekli harçtan koyup iki kenarı üst üste gelecek şekilde kapatın.
Bütün malzemeyi bu şekilde tükettikten sonra 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin.

Not: Bükme, Afyonkarahisar’a ait bir tür börek. Genellikle haşhaşlı ve mercimekli yapılan bükme, mercimek yerine patates kullanılarak da yapılabiliyor. Adını katlama şeklinden alan bükme, Afyonkarahisar’da genellikle vişne hoşafıyla veya kavun ve karpuzla servis ediliyor.



Bükme (AfyonKarahisar)

kır
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 02.12.2019
Mesajlar: 18
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc147193
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2019
507 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı iç yağı
100 gr yeşil mercimek
100 gr sürtülmüş haşhaş
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber

Un, tuz ve suyu karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. İlk parçaya önce eritilen iç yağını, ardından sıvı yağ ile karıştırılan haşhaşı sürün. Hazırlanan bu ilk parçayı bohça hâline getirin ve serin bir yerde dinlenmeye bırakın. İkinci parça hamuru da aynı şekilde açın, yağlayın ve ilk parça hamuru bununla birlikte yeniden bohça biçimine getirin. İyice doğranan ve yağda kavrulan soğanları haşlanmış mercimek, tuz ve karabiberle karıştırın.
Hamuru kare parçalar hâlinde kesin ve her parçayı oklava yardımı ile açın. Dikdörtgen olarak açılan hamura hazırladığınız mercimekli iç harcını koyun ve kapatın. Her parçayı aynı şekilde hazırlayın ve üstünü yağlayın. 40 dakika fırında pişirdikten sonra servis edin.



Bükme (Afyonkarahisar)

ferda ünlü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc150565
Gönderme Tarihi: 16.May.2020
523 defa indirildi / yazdırıldı




Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Kg Un
90 Gr Sıvı Yağ
30 Gr İç Yağı (Don Yağı)
200 Gr Yeşil Mercimek
100 Gr Ezilmiş Haşhaş
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Un, tuz ve su karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğurulur.
Hamur iki parçaya bölünür.
İlk parça açılıp iç yağla yağlandıktan sonra üzerine, sıvı yağla karıştırılmış yağla haşhaş sürülür ve bohça haline getirilerek 1 kenara alınır.
Diğer parçada aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra katlanan ilk parça alınıp bu hamurun ortasına konulur.
Tekrar bohça şeklinde katlanır. Diğer tarafta, haşlanmış mercimeğin içerisine ince doğranmış ve yağda kavrulmuş soğan katılıp tuz ve karabiber ilavesi ile karıştırılır.
Dinlenen hamur küçük parçalar halinde kesilir.
Her parça, oklava ile dikdörtgen şeklinde açılır.
Ortasına, hazırlanan mercimek karışımı konularak karşılıklı, iki kenarı uç uca gelecek şekilde kapatılır.
Bu işlem tamamlandıktan sonra hamurların üzeri yağlanıp 200 derece ısıtılmış fırında 40 dk. pişirilir.



Bükme (Afyonkarahisar)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166558
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2022
186 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
Un
Su
Tuz
Hamurun açılması için:
Sıvı yağ
Don yağı (iç yağ)
Sürtülmüş haşhaş
İçi için:
Mercimek
Patates
(tercihe göre pırasa veya peynir de kullanılabilir)

Un elenerek ortası havuz şeklinde açılır. Tuz ve azar azar su ilavesiyle yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Bu hamur iki parçaya bölünür.
İlk parça, yufka büyüklüğünde açılıp eritilmiş iç yağla yağlandıktan sonra üzerine, sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürülür ve bohça haline getirilerek serin bir yere alınır.
Diğer parça da aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra bohça haline getirilen ilk parça alınıp bu hamurun ortasına konulur.
Tekrar bohça şeklinde katlanır ve dinlenmeye bırakılır.
Diğer tarafta, haşlanmış mercimeğin/patatesin içerisine ince doğranmış ve yağda kavrulmuş soğan katılıp, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilavesi ile iyice karıştırılır.
Dinlenen hamur, arzu edilen büyüklükte, kare parçalar halinde kesilir. Her parça, oklava ile dikdörtgen şeklinde açılır.
Ortasına, hazırlanan karışım konularak karşılıklı, iki kenarı uç uca gelecek şekilde kapatılır ve kapanmış kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye sıralanır.
Bu işlem tamamlandıktan sonra hamurların üzeri yağlı haşhaşla yağlanıp 200 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Afyonkarahisar'ın bazı kesimlerinde üzerine kızarması için yoğurtla sıvı yağ sürüldüğü ve susam da serpildiği görülmektedir.
Mevsime göre vişne hoşafı, kavun veya karpuzla servis edilir.

Not: Afyonkarahisar'ın bazı ilçe ve köylerinde mantı olarak da adlandırılan, mevlit okutma, kına gecesi, çeyiz asma, diş çıkarma, cenaze gibi törenlerde genelde vişne, kayısı hoşaf veya kompostosuyla ikram edilen bükmenin hemen her davet türünde ikram edilebildiği görülmektedir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.04.2024






Bükme (Afyonkarahisar) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(7 adet Bükme (Afyonkarahisar) 140,180 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort