Kısa URL: https://ml.md/lc139429
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2018
573 defa indirildi / yazdırıldı
Tavada zeytinyağı ısıtılır. Un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Çelik bir tencereye pekmez ve su konur, eritilir. Kaynamaya başlayınca kaşık kaşık kavrulmuş un ilave edilerek karıştırılır.
Hafif ateşte katılaşıncaya kadar pişirilir. Tabaklara konarak üzerine kıyılmış ceviz içi serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc38515
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
3,835 defa indirildi / yazdırıldı
Kilis Valiliği
Malzemesi:
1 su bardağı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
1 avuç ceviziçi.
Yapılışı:
Un tavada ısıtılan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. . Tencerede de pekmez ile su eritilerek, kaynatıldıktan sonra kavrulmuş un eklenir ve karıştırılarak pişirilir.
Karışım katılınca, koyulaşınca tabaklara alınıp, üzerine ceviz içi serpilir.