|
Bülbül Konağı |
|
umrank
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc913
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006
3,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
250 gr. margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Hamuru yoğuracağınız kaba erimiş, soğutulmuş margarin, tuz, yoğurt, sıvıyağ ve sirkeyi koyun. Yumurtanın birini ilave edin. Elinizle iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, bir hamur yoğurun. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurtanın beyazını karıştırın. Hamunu merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurun yarısının ortasını küçük bir kapakla çıkartın. Düz hamurun üzerine peynir harcı koyup, delikli parçayı üzerine koyun. Yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında pişirin.
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
|
Bülbül Konağı |
|
Osman Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124656
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2017
950 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 adet yumurta akı
Yarım demet maydonoz
50 gr Peynir
Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, margarin ve yoğurdu iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Üzeri örtülü bir şekilde buzdolabında 15 dk. dinlendirin.
Bu arada, iç malzemesini hazırlayın.
Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Sonra, hamurun tamamını çay bardağı ile kesin ve yarısının üzerine peynirli içi yerleştirin. Çay bardağı ile kesilmiş hamurların diğer yarısını ise, gazoz kapağı ile tekrar kesip, delikli bir parçalar oluşturun. Bunları da iç koyduğunuz hamurların üzerine yerleştirin.
Kalan hamur parçaları için de aynı işlemi uygulayın.
Hamurları yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
|
Bülbül Konağı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169783
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2023
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
10 adet milföy hamuru (kare)
2 yumurta sarısı
Keşkül için:
3 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Keşkül
Üzeri için:
Badem
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Milföyleri dörder eşit kareye kesin. 30 tanesinin üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal yardımı ile bir çok yerinden delin. Geri kalan milföyleri 1 cm kalınlığında şeritler şeklinde kesip karelerin 4 kenarına ortası çukur kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Tekrar yumurta sarısı sürüp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Sütü bir tencereye koyup üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğutun.
Servisten önce keşkülü mikser ile 2 dakika çırpın, milföylerin içlerine doldurup badem ile süsleyerek servis yapın.
|
|