Kısa URL: https://ml.md/lc68643
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2011
5,833 defa indirildi / yazdırıldı
14 adet 50 santim çapında baklava yufkası
1 kg. yağ (El dayanabilecek hararette)
Şurubu:
1+1/2 kg. şeker
750 gr. su
2 gr. limon tuzu
Şurup malzemesini hep beraber bir dakika kaynatın. Baklava hamuru hazırlayarak 14 yufka olarak mermerin üzerine seriniz, elinizdeki oklavayı cetvel gibi kullanıp hamurları 20x30 kutrunda kesiniz ve rutubetli bir bezin altına koyunuz. Bir demet hamur alıp bir tanesini mermerin üzerine koyarak bir ucuna çubuğu koyup hamuru çubuğun üzerinden aşırtıp 2 parmak önüne kadar kapayınız ve çubuğun kenarına kapanmış hamurun üzerine boydan boya kalem kalınlığında çekilmiş fıstık veya badem veya ceviz koyup sıkmadan çubukla hamuru 3 santim etek bırakarak sarınız. Hamuru iki ucundan sıkarak büzünüz ve mermerin üzerine çubuktan çıkararak diziniz. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra ilk çıkardığınız hamurdan başlayıp hamurun tek kısmı içeri gelmek sartıyle yuvarlak tırtıllı bir simit gibi iki ucunu birleştirip sıkıca tepsiye diziniz. Yağını ilâve edip fırında pişirdikten sonra yağını süzdürüp. Şurubunu sıcak sıcak hemen döküp soğuyunca ortalarına yeşil fıstık koyup servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc70724
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2011
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket baklavalık yufka
226 gr tuzsus tereyağ
1 su bardağı yeşil fıstık
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Tatliyi yapmaya baslamadan once serbetimizi kaynatip, icine limonunu da ekleyip sogumaya birakiyoruz. Yufkalardan 2 tanesini alip ikiye katliyoruz. Ikiye katlarken en sonda 1-2 cm'lik kismi birakiyoruz. Ince oklavaya sararken de bu kismi sarmadan birakiyoruz. Sonra oklavada yufkayi buzdurup cikariyoruz. Kenarda biraktigimiz buzulmemis 1-2 cm 'lik bolumu ortada kalacak sekilde yuvarliyoruz. Bu bolum icine ceviz koydugumuz zaman dusmeyecek sekilde tam bir kus yuvasi seklini vermemizi sagliyor. Butun yufkalara ayni islemi yapiyoruz. Bu islemleri yaparken yufkalarin uzerini nemli bir bezle ortmek gerek . Hemen kuruyup parcalanmamasi icin. Uzerlerine erittigimiz tereyağıni gezdirip ,firina veriyoruz (375 F).Nar gibi kizaran bulbul yuvalarimizin ortasina yesil fistik veya ceviz koyup , hazirladigimiz soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 02.10.2015