|
Bülbül Yuvası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124665
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2017
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Alabildiği kadar un
Açmak için
Nişasta
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
İçi için:
400 gram ceviz
Üzeri için:
250 gr tereyağı
Şerbet için, şeker ve su bir tencereye alınarak kıvamlı bir hal alana kadar kaynatılır, en son birkaç damla limon suyu eklenerek biraz daha kaynatılır, ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
Bütün hamur malzemesi azar azar un ilavesi ile yoğurulur, orta serlikte bir kıvam alınca bir süre dinlenmeye bırakılır.
Hamurdan mandalina kadar bezeler yuvarlanır, nişasta ile olabildiğince büyük açılır.
Yufkanın üzerine ceviz serpilir, yufka artı şeklinde dört parçaya kesilir.
Her parça geniş tarafından sivrisine doğru oklavaya sarılır, ortaya doğru büzülerek oklava çekilir.
Büzülmüş hamur parçaları yuvarlanarak uçuca getirilir, tepsiye dizilir. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanır.
Tereyağı eritilerek tepsideki bülbül yuvalarının üzerine gezdirilir.
190 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkıp ilk sıcağı gidince şerbet gazdirilir.
Tatlı şerbetini çekince fıstıkla süslenerek servis edilir.
|
Bülbül Yuvası |
|
gülnur ay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc129992
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2017
1,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gr margarin
1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
Arzu ettiğiniz kadar ezilmiş ceviz, fındık veya fıstık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Önce şerbet için su ve şekeri kaynatın(yaklaşık 10-15 dakika)
Hamur için bütün malzemeleri koyup karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında açıp bir bardak yardımıyla kesin,yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Yine üst halkayı hazırlamak için bir şişe kapağı ile ortasını alın ve halkaları tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yerleştirin.
Halkaların üzerine yumurta sarısı sürün ve ezilmiş ceviz,fındık veya fıstığı boşluğa koyup 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Soğuyan bülbül şatolarının üzerine ılınmış şerbeti dökün.
|
Bülbül Yuvası |
|
mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc144670
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2019
506 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
Çeyrek çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı süt
3 tatlı kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Üzeri için:
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz Antep fıstığı ya da ikiye bölünmüş ceviz
Yumurtaları karıştırma kabına kırın. İçine biraz tuz ekleyip elinizle karıştırın.
Süt, yoğurt, ayçiçeği yağı, su ve elma sirkesini ilave edip hepsini yeniden karıştırın.
Azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın ve toparlanana kadar doğurun.
Mısır nişastasını da ekleyip düz bir zeminde bastıra bastıra yoğurmaya devam edin.
Hamuru 12 bezeye ayırıp hafifçe unladıktan sonra tepsiye yerleştirin.
Üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanması için oda sıcaklığında 3-4 saat kadar bekletin.
Tatlının şerbetini hazırlayın. Su ve toz şekeri karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kıvam alan şerbeti soğuması için kenara alın.
Bezeleri unladığınız tezgahta ya da hamur tahtasında incecik açın.
Yufkayı dörde bölüp geniş kısmından başlayarak oklavaya sarın. İki kenarından büzüp ortada toplayın ve yufkayı oklavadan çekip çıkarın.
Yufkaları tepsiye yuvarlak şekilde yerleştirin. Bütün hamurlara aynı işlemi yapın.
Tereyağı eritin, ayçiçeği yağını da ekleyip karıştırın ve süzün. Yağı tatlıların üzerine gezdirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi 20-25 dakika kadar fırınlayın.
İlk sıcaklığı çıkınca tepsiden alıp servis tabağına yerleştirdiğiniz tatlıların üzerine şerbeti gezdirin.
Tatlıların ortasına dövülmüş antepfıstığı serpin.
|
Bülbül Yuvası |
|
mayda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Çeşme İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154354
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2020
1,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram erimiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bir miktar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu(kaynamaya yakın sıkılacak)
Süslemek için:
Ceviz
Toz tarçın.(İsteğe göre fıstık da olabilir)
Bülbül yuvası tatlısı için önce margarini eritin. Ardından yoğurt, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve un ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Vaktiniz varsa hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamur dinlendirken şerbeti kaynatın.
Dinlenen hamur iki parçaya bölün ve merdane yardımı ile açın. Hamuru çay bardağı ile yuvarlak kesin. Bir yuvarlağın ortasını da ufak bir kapak yardımı ile kesin. Yuvarlak hamurun üzerine ortasını kestiğiniz hamuru koyun. Yani ortasının boş olması gerekiyor. Bu şekilde tüm hamuru bitirin ve yağlı tepsiye dizin.
Ardından yumurta sarısını sürün. Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
Tarçın ve cevizi karıştırarak üzerini süsleyebilirsiniz. Bülbül yuvası tatlısı hazır.
|
Bülbül Yuvası |
|
beyaz huş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 33 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc155271
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2021
380 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram margarin
2 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Ceviz / fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 tane limon
Derin bir kaba margarini alıp biraz eritin.
Margarine bir tam bir de yumurta akını boşaltıp karıştırın.
Üstüne pudra şeker, kabartma tozu, irmik ve vanilyayı alıp karıştırın.
Karışıma un ekleyip hamuru hazırlayın ve yoğurun
Hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açın.
Çay bardağı ile yuvarlak hamur parçaları kesip bu hamur parçalarını tepsiye yerleştirin.
Ortasına fındık veya ceviz yerleştirin.
Yumurta sarısını hazırladığınız tatlıların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında kızarana dek pişirin.
|
Bülbül Yuvası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157573
Gönderme Tarihi: 01.May.2021
440 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
1 adet yumurta
1 paket tereyağı
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
Yaklaşık 3,5 su bardağı un
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
3 diş limon tuzu
Şerbeti için:
Bir tencere içerisine 4 su bardağı su ve 4 su bardağı toz şeker koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın.
Eğer bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir.
Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısın.
3 diş limon tuzunu şerbeti ocaktan almadan 15 dk önce ekleyin.
Eğer limon tuzunu, şerbeti ocaktan almadan hemen önce eklerseniz, şerbet şekerlenir.
Şerbetiniz olduktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Hamuru için:
Bir tava içerisine 250 gr tereyağı koyun. Ocak üzerine alıp, eritin.
Ardından erittiğiniz margarini soğumaya bırakın.
Daha sonra soğuyan margarini derin bir kaba dökün.
Üzerine kalan malzemeleri de ekledikten sonra kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Merdane ile yarım santimden biraz daha ince açın. Çay bardağınızla yuvarlaklar çıkarıp tepsinize dizin.
Daha sonra ikinci hamuru da aynı şekilde açıp çay bardağınızla yuvarlaklar çıkartın.
Yuvarlakların ortasını küçük yuvarlak bir kapakla kesip, çıkarın.
1. hamurdan fırın tepsisine dizdiğiniz yuvarlakların üzerine yumurta akı sürün.
2. hamurda elde ettiğiniz ortası kapakla kesilmiş yuvarlakları da fırın tepsisindeki yumurta sarısı sürdüğünüz yuvarlakların üzerine yapıştırın.
Daha sonra her hamur parçasının kenarlarına ve ortasına yumurta akını sürün her bir yuvarlağa yarım ceviz yerleştirin.
Cevizlerin üzerine yumurta akı sürün.
Üzeri kızarıncaya kadar 160 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkarın 5 dakika bekleyin ilk sıcaklığı geçsin soğuk şerbeti dökün.
|
Bülbül Yuvası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162916
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2022
266 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Halıcı
1 ölçü baklava hamuru
1 ölçü baklava haşlama yağı
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı veya sadeyağ
1 ölçü baklava şurubu
1 ölçü istenilen iç
Baklava hamuru hazırla, yumurta büyüklüğünde bezeler tut. Yufka aç. Önce dörde, sonra tekrar dörde bölerek sekiz parça elde et. İç kısmını biraz içine kıvır. Kalem inceliğinde çubukla sar. İki sarınca boydan boya iç koy, sonuna kadar sar. İki elle hamuru çubuğun ortasına büzerek topla. Çubuğu yavaşça çek. Büzülmüş yufkayı halka şeklinde yuvarla, erimiş yağla yağlanmış tepsiye yerleştir. Haşlanmış yağını üzerine gezdir, pişir. Tatlı soğuyunca, sıcak şurubu dök. Soğuyunca sofraya çıkar.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.11.2024
|
Bülbül Yuvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173137
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
8 yaprak Unlum baklava yufkası
1 paket Kerem ballı kaymak (200 g)
1 paket Simbat kavrulmuş fındık (150 g)
8 çorba kaşığı Şafak toz şeker
3 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Nar
Nane
3 çorba kaşığı tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve kenarda bekletin.
Tereyağı erirken üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alın.
1 paket kavrulmuş fındığı mutfak robotunda çekin.
1 tane baklava yufkasını tezgâha serin ve üzerini yağlayın.
Ardından her yaprağa 1 çorba kaşığı olacak şekilde toz şeker serpin.
Üzerine yaklaşık 1-2 çorba kaşığı fındık serpip tercihen ince bir oklavayı kendinize yakın kenara koyup yufkayı etrafına dolayın. Doladıktan sonra yufkayı iki ucundan ortaya itip büzün.
Büzdüğünüz yufkanın bir ucunu yuvarlak bir şekil elde edinceye kadar kendi etrafında döndürün.
Kalan tereyağını bülbül yuvalarının üzerine sürün ve 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika renk alıncaya kadar fırınlayın.
1 paket ballı kaymağı kendi kabında karıştırıp bülbül yuvalarının üzerine yerleştirin.
Fındık, nar tanesi ve minik nane yapraklarıyla süsleyince tatlınız hazır.
|
Bülbül Yuvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173689
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt.
1 çay bardağı sıvı yağ.
50 gr tereyağı.
1 adet yumurta.
1 tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi.
Nişasta.
Yarım çay kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı limon suyu.
1 yemek kaşığı yoğurt.
Yaklaşık 4 su bardağı un.
Üzeri için:
250 gr tereyağı.
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
4 su bardağı toz şeker.
Bir yoğurma kabına yoğurt, süt, yumurta, sıvı yağ, eritilen tereyağı, limon suyu, sirke ve tuz eklenerek karıştırılır.
Üzerine un peyderpey eklenerek yoğrulur. Elde edilen hamur yumuşak kıvamlı olmalı.
Hamur tezgahın üzerine alınarak toparlanır. Sonra eşit büyüklükte 8 parçaya kesilerek bezeler haline getirilir. Üzeri streçlenir ve ortalama 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Sonra bezeler nişasta yardımı ile açılır. Açılan yufkanın ince olması gerekir.
Açılan yufka 4 eşit parça halinde kesilir. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir.
Her parça tek tek ince bir oklava aracılığıyla 2 cm sarkacak şekilde sarılır.
İki ucundan ortaya doğru çekilerek hamur büzülür.
Sonra oklava çıkartılır ve hamurun iki ucu birleştirilerek daire şekline getirilir.
Oklavaya sarılmayan 2 cm'lik kısım birleştirildiğinde hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
Üzerine eritilen ve köpüğü alınan tereyağından her yere gelecek şekilde gezdirilir.
Tatlı önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında, hem altı hem de üstü kızarana kadar ortalama 90 dakika kızartılır.
Şerbeti için tencereye su ile şeker alınarak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
Şerbet kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve ortalama 15 dakika daha kaynatılır.
Tatlı güzelce kızardıktan sonra fırından alınır ve şerbet ile birleştirilir (hem baklavanın hem de şerbetin sıcak olması gerekir).
Servis yapmadan önce tatlıların ortası fıstık ya da ceviz ile doldurulabilir.
|
Bülbül Yuvası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177498
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2024
169 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur için:
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı irmik
1/2 çay bardağı yoğurt
4-4,5 su bardağı un
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 su bardağı ceviz
İlk olarak, geniş bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, kabartma tozu ve sıvı yağı bir araya getirin.
Ardından, yumurtayı ekleyin ve malzemeleri güzelce karıştırın.
İrmiği ve yoğurdu ekleyerek karışıma homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar oluşturun. Bu topların iç kısmını açın ve bu bölgeye cevizleri ilave edin.
Hazırladığınız topları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Bu sırada, şerbet için toz şekeri ve suyu bir tencereye alarak kaynatın.
Kaynamaya başlayan şerbetin içine limon suyunu damlatın ve kısık ateşte biraz kaynatın.
Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine hazırladığınız şerbeti soğukken dökün ve şerbetin iyice çekmesi için bekletin.
|
Bülbül Yuvası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180753
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tatlı için:
3 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı sirke (tatlıyı çıtır hale getirir)
Yarım çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için:
Buğday nişastası
Üzeri için:
Ceviz veya antepfıstığı (isteğe göre)
100 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu
3 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri bir tencereye alın.
Orta ateşte karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Şerbetin kıvamı koyulaştığında, birkaç damla limon suyu ekleyin ve bir iki dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Şerbeti bir kenara koyarak tamamen soğumasını bekleyin.
Derin bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu ekleyin.
Karışımı güzelce çırpın ve azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamuru pürüzsüz, kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurun.
Hamur çok sert olmamalıdır; bu, açma işlemini kolaylaştırır.
Hamurun üzerini kapatarak 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın.
Her bezeyi nişasta yardımıyla çok ince olacak şekilde açın.
Hamurları mümkün olduğunca ince açmaya çalışın.
İncelik tatlının çıtır yapısını artıracaktır.
Açtığınız yufkanın kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
Sardığınız rulodan küçük parçalar kesin ve ortasını parmağınızla bastırarak yuva şekli verin.
Hazırladığınız yuvaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Her bir yuva çukuruna bir parça ceviz veya fıstık koyun.
Tereyağını eritip tatlının üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
Tatlıyı birkaç saat bekleterek şerbeti tamamen çekmesini sağlayın.
Üzerini yeşil toz fıstık veya iri ceviz parçalarıyla süsleyerek sunabilirsiniz.
|
|