Bulguru köfteyi yoğuracağımız kabın içine koyalım üzerine biraz kaynar su koyup soğuyana kadar bekleyelim. üzerine diğer malzemeleri koyup 10 dk. kadar yoğuralım. elimizi suya batırarak köftelere şekil verelim. kaynayan tuzlu suya atıp suyun üstüne çıkasaya kadar haşlayın ve süzün. sosu içinde sana klasik margarinimizi tavada eritelim. sarımsak ve salçaları iyice kavuralım. süzülen köftelerimizin üzerine döküp karıştırın daha incecik doğranış olduğumuzsoğan ve maydanoz üzerine döküp servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc76705
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
1,603 defa indirildi / yazdırıldı
5 Diş sarımsak havanda dövülmüş
3 Adet Domates
1 Çay Kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, isot, kimyon, kekik
2 Adet soğan rendesi
500 gr ince bulgur
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Tüm malzemeler çiğ halde çiğ köfte tepsisine alınıp arada azıcık su eklenerek yoğurulur. El ile şekil verilip servis edilir.