|
Bulgur Pilavı |
|
nevtosun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2013
Mesajlar: 71 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc85804
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2013
1,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Domates
1 Fiske pul biber
2 Adet kuru soğan
1 Çorba Kaşığı salça
3 Bardak su
1 Diş sarımsak
2 Bardak pilavlık bulgur
2 Adet biber
Soğanı ve sarımsağı margarinle tencerede soteleyin. Daha sonra tohumları çıkarılmış doğranmış biberleri de ekleyin. Ardından domates ve salçayı ekleyip, domates suyunu çekene kadar kavurun. Bulguru malzemeye ekleyip bir iki çevirin ve suyunu tuz ve karabiber pul biberi ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin.
|
Bulgur Pilavı |
|
sunay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2012
Mesajlar: 55 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79899
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
1,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
1 Tutam tuz
2,5 Bardak su
2 Bardak bulgur
2 Adet soğan
Soğanları küp küp doğrayın. Yağı tencerede eritip, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber salçası, bulgur ve rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. İç malzemeyi, sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.
|
Bulgur Pilavı |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79267
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
1,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Diş sarımsak
2 Adet orta boy soğan
2 Su Bardağı iri taneli bulgur
2 Çorba Kaşığı domates salçası
1 Tatlı Kaşığı karabiber
0,5 Adet rendelenmiş havuç
1 Tatlı Kaşığı nane
400 gr haşlanmış nohut
2 Çorba Kaşığı biber salçası
2 Tatlı Kaşığı kuru kekik
2 Tatlı Kaşığı kırmızı pul biber
Tencereye yağı koyun,soğanı orta incelikte kıyıp içine atın. Soğanlar kavrulduktan sonra sarımsağı da doğrayarak ekleyin. Biraz çevirdikten sonra içine biber salçası ve domates salçası ilave ederek iyice karıştırın.Bulguru da tencereye ekleyin ve karıştırın. Bulgur, sosu çekince havucu,nohudu ve baharatları ekleyin. Son olarak bulgurun üzerine 1 parmak çıkacak kadar kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısık ateşe getirin ve 10 dakikada bir bakın. Yemeğiniz suyunu çektiğinde ve bulgurun üzerinde hava alma çukurları oluşunca altını kapatın,15 dakika dinlendirip servis edin.
|
Bulgur Pilavı |
|
sakız ağacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc79108
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su Bardağı Bulgur
1 Baş Soğan
1 Çorba Kaşığı sanayağı
2 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Tel Şehriye
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Ufak doğranan soğanları tencerede 2 çorba kaşığı tereyağında pembeleşene kadar kavuralım. Yıkadığımız bulgurları tencereye ilave edelim. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz koyup, karıştıralım. İki su bardağı su ilave edelim ve pişirelim. Bulgurlar suyu çektiği zaman üzerine tel şehriyeyi serpip, tencerenin kapağını kapatıp, demlemeye bırakalım.
|
|